Search
Close this search box.

Pet odluka zbog kojih nikada nećete zažaliti

Život se kreće u sve većoj brzini. Posao, obaveze i druge aktivnosti nam odvraćaju pažnju i otežavaju nam da se fokusiramo na najbitnije aspekte svog života. Činjenica da propuštamo prilike da pomognemo drugima ili da stvaramo uspomene postala je nešto sasvim normalno.

Međutim, život ne mora da bude toliko komplikovan. Odluke koje donesemo danas stvaraju uspomene kojih ćemo se prisećati u budućnosti. Jednoga dana ćemo se osvrnuti na svoj život i obuzeće nas ili sreća ili žaljenje. Zašto onda ne bismo uradili nešto danas što će omogućiti da ipak prevlada radost?

Ovo su odluke zbog kojih nikada nećete zažaliti:

Šetnja se nekim koga volite

Postoji povezanost koja se uvek uspostavi kada se šetate i pričate sa nekim koga volite. Brige i stres se povlače, a mir preovladava. Jedine šetnje zbog kojih ćete žaliti su one na koje niste otišli.

Smeh

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Smeh poboljšava raspoloženje, zdravlje, a i privlačniji ste kada ste vedri i nasmejani. Osmeh je zarazan i pruža nam mogućnost da i drugome ulepšamo dan. Nikad ne znate kroz šta prolazi osoba koju ćete sresti i čak iako deluje minorno, vaš osmeh je možda upravo ono što će joj trebati u tom trenutku. Dajte svoj osmeh kome god možete!

Bodrenje

Češće nego što bismo želeli, ljudi se suočavaju sa jako teškim okolnostima. Te teškoće mogu biti na emotivnom, finansijskom ili zdravstvenom planu, ali retko kome je baš sve potaman. Setite se da bez obzira na to šta se dešava, svima nama ponekad dobro dođe malo ohrabrivanja.

Reči su moćne. Vaše jednostavne reči podrške mogu značiti mnogo onome ko prolazi kroz težak period. Budite onaj ko donosi malo nade nekome ko je ne može pronaći.

Zajednički obrok sa prijateljima

Kroz istoriju, čin deljenja obroka oduvek je bio izuzetno važan. Veze onih koji su za stolom se učvršćuju dok se uživa u hrani. Razgovori dolaze prirodno, povezanost je sve veća, uspomene se stvaraju.

Imate li prijatelje sa kojima biste voleli da provodite više vremena? Šta je sa ljudima koje niste videli duže vreme, a nedostaju vam? Pozovite one koje volite na okupljanje. Jednostavno je, a tako efektivno!

Vežbanje

Vaše fizičko zdravlje određuje kvalitet vašeg života. Nema sumnje da ćete se kroz život suočavati sa mnogim fizičkim izazovima, ali ako vežbate sada, imaćete snage da se suočite sa bilo čim što vam se ispreči na putu. Možda ćete se užasavati vežbanja na početku, ali kada završite – nećete žaliti ni sekund.

I zapamtite: Život je kratak. Vi birate da li ćete za nečim žaliti ili ćete stvarati uspomene dok još imate priliku.

Da je danas poslednji dan vašeg života, šta biste uradili?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp