Search
Close this search box.

Ovo je jednostavna i najvažnija stvar za sreću! Znate li koja?

Da li ste se ikada zapitali šta vas čini srećnima i šta vam mami osmeh na lice? Sunčan dan, položen ispit, slobodno vreme, poruka ili poziv od dragih ljudi, kada vam se neko osmehne ili vam je samo dovoljno da vidite neku osobu koju volite? Zar sitnice nisu te koje su i više nego dovoljne da vam dan bude lepši i ispunjeniji pozitivnim vibracijama?

Postoji mnogo razloga za OSMEH!

To nije onako kao kada se grupno fotografišete, pa vam fotograf kaže: “SMEJTE SEEE…”, iako i to većini izmami osmeh na licu.

Naš predlog je da šetate kroz život sa osmehom na licu! Osećaćete se mnogo bolje. Nije moguće da se neko smeje, a da se ne oseća srećnije nego onda kad je bio namrgođen. Razmislite o tome!

Da li ste znale da je smeh jedan od najekonomičnijihm, najlakših i najefikasnijih lekova za stres? Omogućava oslobađanje istegnutih mišića i utiče na to da se barem na trenutak oslobodite od tegoba kojima ste ponekad, baš kao i svi mi, preokupirani. Osmeh pomaže i da brže zaspite, jer se nakon smeha mišići opuštaju. Poznata je i terapija osmehom, koja je sve popularnija kako u svetu tako i kod nas.
Osmeh i zrači i privlaći. Kada vidite da je osoba koju volite namsejana i vi se smejete. Jednostavno, smeh je zarazan. Vašim osmehom privlačite ljude.
Osmeh je taj koji vas može izvući iz neprijatne situacije. Ako ne znate kako da se izvučete, jednostavno se nasmejte. Videćete da uspeva!
Prema istraživanjima ustanovljeno je da kada nasmejete nekoga, ta osoba vam više veruje. Tada smatra da ste pouzdani i iskreni. Iskrenim i dobornamernim osmehom ulićete poverenje, toplinu i ostaviti dobar utisak na drugu osobu. Važno je da počnete dan sa osmehom. Naučite da sagledate stvari iz bolje i vedrije perspektive. Osmeh je dobra navika koju bi trebalo usvojiti.
Izdvojili smo za vas neke citate o osmehu koji će vas sigurno razgaliti!
“Topli osmeh je univezalni jezik ljubavi.”
“Stvar je jednostavna – ne možete se naljutiti na nekoga ko vas zasmejava!”
“Koristite svaku priliku za smeh. To je najjeftiniji lek.”
“Smeh je sunce koje tera zimu sa ljudskog lica.”
Baš zato što je osmeh besplatan, trebalo bi da ga koristite i da budete srećniji već ovog trenutka!
Milica Stanojević
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp