Search
Close this search box.

Ovo su 3 biznis ideje za sve mame koje imaju višak slobodnog vremena kod kuće!

Kada prođe porođaj, oporavite se i napravite svoju malu rutinu za vas i bebu i kada se uopšte snađete u majčinstvu i počnete da uživate u svim njegovim blagodetima, to je definitivno najlepši osećaj na svetu.

Mnogi tvrde, da je rođenjem deteta karijera i potreba za poslovnim razvijanjem pala u zaborav, ali to je apsolutna zabluda. Žene koje vole da rade jednostavno ne žele da sede besposlene i postanu domaćice, jer je domaćica samo jedan u nizu “poslova” za koje su one sposobne.

Neretko, one jedva čekaju da prođe vreme porodiljskog, da beba pođe u vrtić pa da se vrate i svom poslu, pored mnogih obaveza, koje kao majke i žene imaju. Ne zato što ne žele da sve svoje vreme provedu sa detetom, već zato što žele da i one učestvuju u izgradnji svetlije budućnosti za svoju porodicu.

Dakle, žene koje vole da rade i uživaju u svom poslu, naći će načina da uklope svoje poslovne i privatne obaveze, i to tako da ni jedna strana ne mora da trpi i ispašta.

Sa druge strane, ima i onih žena, koje žele da budu produktivne i doprinose zajedničkom budžetu, čak i kada su na porodiljskom i ne odlaze na svoj posao. To nije nemoguće, a veoma je praktično. Sedećete u kući, bićete dostupne svom detetu, ali istovremeno ćete moći da radite neke manje naporne, a zanimljive poslove, recimo online i da po malo doprinosite vašem kućnom budžetu.

Poslovi od kuće, za vreme porodiljskog odmora, dobra su stvar, jer utiču na samopouzdanje onih žena koje uživaju da u svakom trenutku nešto stvaraju, rade i osećaju se korisno.

Danas smo za vas izdvojili nekoliko online poslova, pogodnih za mame, koje imaju vremena i žele da rade od kuće.

Online lektura

Mnogi manji ili veći online portali traže lektora, a sve što treba da uradite je da sedite u udobnosti svog doma, pročitete tekstove pred objavu i lektorišete ih u skladu sa našim pravopisom i gramatikom, pod uslovom da ih dobro poznajete, naravno. Ukoliko se progurate na više portala, ova online zarada mogla bi vam doneti prosečnu platu, za svega par tekstova dnevno.

Najbolje od svega je što možete dobiti tekstove dan unapred i srediti ih uveče, kako biste jutro imale slobodno za svoje dete i sebe.

Mala napomena: Lektura je posao koji zahteva ozbiljnu koncentraciju, pa se potrudite da posao obavljate u miru i tišini, sami ćete najbolje proceniti u kom trenutku ste najmanje ometani i najproduktivniji.

Freelance autor

Ukoliko imate afiniteta prema pisanju, možete veoma dobro da zarađujete kao Freelancer, samo je potrebno da se dobro raspitate odakle da počnete i kako da uložite u svoj mali posao. Pokrenite svoj mali blog i uživajte u ćaskanju sa čitalačkom publikom, a uz to će doći i benefit u vidu zarade, s tim što je za to potrebno malo vremena, ali upornost se na kraju uvek isplati.

Otvorite svoj mali online biznis

Ukoliko imate neki hobi, kao što su pravljenje nakita, dekoracija za kuću ili slično, možete se zabavljati tokom izrade tih predmeta, a onda ih plasirati i prodavati putem društvenih mreža, na posebnoj stranici, otvorenoj povodom vašeg biznisa. Da li ste spremni da spojite lepo i korisno? 🙂

P.S. Da bi ova vrsta biznisa uspela, izguglajte malo o marketinškim strategijama, koje vam mogu pomoći u plasiranju vaše stranice na društvenim mrežama.

Dakle, ako ste po ceo dan kući, čuvate bebu, spremate ručak, ali i pored gomile kućnih obaveza vi još uvek imate slobodno vreme, koje želite da uložite u posao, isprobajte neki od ovih predloga. Ogromna prednost online biznisa je što svoje radno vreme sami formirate, tako da ćete se jednostavno uklopiti, ako za to imate volje.

Vi niste žena sa samo jednim atributom, a ako već birate da to bude samo jedan, opredelite se za onaj: SUPERŽENA!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp