Search
Close this search box.

#girl talk: Da li on manipuliše vašim osećanjima?

Dug je put od krivljenja sebe do spoznaje da svaki put upadamo u istu emotivnu zamku manipulatora. Jasno vam je da ste sebi već mnogo puta postavili ista pitanja i baš uvek ste došli do istih zaključaka:

#Uvek ste vi krivi

Čak i kada ga uhvatite u laži vi ste krivi, uhodite ga, nemate poverenja i gde je tu ljubav, kada vi uvek sumnjate. To je igra koju pred vas postavlja manipulator, a vi iz začaranog lavirinta uvek izlazite krivi i povređeni.

#Ne radi on to namerno

Šta god da uradi, za vas je slučajnost. Pobogu, on vas voli, ne bi valjda to namerno uradio? Ipak, to je pitanje koje ste sebi toliko puta postavili.

Pročitajte: 10 znakova da ste mu samo opcija, a ne prioritet!

#Konstantno se preispitujete

Preispitujete se zbog najsitnijih stavova, pa sve do krupnih odluka koje ste doneli. Preterujete li, očekujete li zaista previše? Pa ne, zato što pre počnite da slušate svoje srce!

#Borite se za svoje odnose

Bilo da je reč o porodici, prijateljima, kolegama, vaš emotivni partner se trudi da sabotira svaki vaš kontakt sa drugim ljudima.

#Razgovor nikada ne dovedete do kraja

Šta god želite da kažete na kraju ostaje neizrečeno, jer vaš partner svaki razgovor preokrene u svoju korist, ljutnjom, gnevom i besom, koji vi ipak ničim niste izazvali.

#Gestovi pažnje ne izostaju, ali se ponašanje ne menja

Umesto da vas iznenadi tek tako, on to radi da bi oprao svoju savest i zamazao vam oči.

#Izvlači emocije iz konteksta

Kad god ste se poverili, vaš partner je vaše emocije izvukao iz konteksta i iskoristio ih protiv vas. Takve svađe najviše su vas bolele.

Spisak koji otkriva da je vaš partner manipulator veoma je dugačak, a ukoliko u svom odnosu spoznate bar neke od ovih signala, pokušajte da se preispitate hladne glave, kako biste doneli odluku koja je po vas najbezbolnija. Zaslužujete vezu, brak, odnos, u kome možete da dišete, a to pored ovakvog partnera zaista nije moguće.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp