10 znakova da ste mu samo opcija, a ne prioritet!

Svako od nas, po prirodi stvari, čezne za savršenim emotivnim odnosom, međutim, nepisano je pravilo da uglavnom čeznemo godinama, za onim ko je daleko od našeg savršenog partnera i ko nam je toliko puta pokazao da je naš trud zaista uzaludan.

Čudno je kako smo skloni da verujemo da će se nešto promeniti, nakon svih demantija, koji su nam servirani. Ne odustajemo od nekoga kome smo samo opcija, dok nas neko kome bismo bili prioritet, strpljivo iščekuje. Kakva greška!

Svaki lep trenutak u vašoj klimavoj vezi, za vas je slamka spasa, za koju se kao davljenik držite, a kada ostanete sami sa svojim mislima, osećate teskobu.

Pročitajte: 5 saveta za bolji užitak u spavaćoj sobi

Verujemo da vaš partner, pokazuje velikodušno da ste samo opcija, a ne prioritet i uživa u vašoj “zavisnosti” od njega. Zato, ako sebi želite najbolje, vreme je da stavite tačku na tu priču i dopustite da vas neko voli, onako kako zaslužujete.

Kako da budete sigurne da ste samo opcija, ne i prioritet? Pa vaš partner će vam to pokazati, nizom različitih situacija.

Nemate zajedničke planove

Za njega, vi ste pouzdana rezerva. On zna da ćete vi uvek biti tu, pa će vas u poslednjem minutu obavestiti, da imate planove za to veče, jer su svi njegovi planovi za taj dan propali. Dakle, on ne poštuje vaše vreme i to zato, jer ste mu vi to dopustili. Stanite na kraj tome. Umesto da nestrpljivo čekate da vam pokloni vreme, recite mu: “Žao mi je, večeras imam planove!”

Pročitajte: Kako da kažete da volite, bez izgovorene reči?

Ne poziva vas na bitne događaje

Ako proslavlja rođendan sa prijateljima, vama će reći da je lepše da ga proslavite intimno, u 4 oka. Svaki praznik sa njegovom porodicom je za vas nedostupan, a izgovori su ubedljivi samo u prvih 10 minuta, dok o njima dublje ne razmislite. Ovakvo ponašanje je zaista upozoravajuće.

Sastajete se samo u 4 zida

Lepo je da provodite intimne večeri, gledajući film, naslonjeni jedno na drugo, ali zar ne bi bilo uredu, da s vremena na vreme, ipak provedete dan u šetnji i odete negde na ručak, ili za promenu film pogledate u bioskopu?

Ako on uvek ima izgovor, kada bi trebalo da se zajedno pojavite u javnosti, nema nikakve ozbiljne namere prema vama. Što pre to shvatite, lakše ćete krenuti dalje.

Pročitajte: Psiholozi savetuju – Praktikujte male stvari, kako biste sačuvali vezu i ljubav!

Ne poznajete njegove prijatelje i porodicu

Muškarac kome je stalo do vas, sa ponosom će vas predstaviti celom svetu, kao svoju. Ukoliko vi ni posle 10 meseci zabavljanja, ne poznajete njegove prijatelje, a porodicu vam gotovo i ne spominje, on je sa vama tek tako, da popuni svoje vreme, dok vi svoje uzaludno trošite, na osobu, koja vas ne tretira na način koji zaslužujete.

Kada kažete kako se osećate, on vam nameće osećaj krivice

U takvom odnosu, vaš partner nikada nije kriv, a vi ste verovatno paranojični kada kažete šta vam zaista smeta. Kada posle mnogo trpeljivosti, konačno kažete da se osećate loše u toj vezi, on će vas ipak zadržati u njoj, bez da išta promeni.

Ne postoji kompromis

Kompromis nije pojam koji u vašem odnosu postoji. Vi jednostavno pristajete na sve žrtve, dok je on taj koji ima prohteve i postavlja uslove.

Opravdavate ga

Pred sobom, pred vašim prijateljima, vi stalno nalazite opravdanje za njegovo ponašanje, a tako ubeđujete sebe da nešto debelo ne štima u vašoj vezi.

Ne pokazuje interesovanje za vas

On vam ne postavlja pitanja, niti pokazuje interesovanje za vaš život i vaša htenja. Zaljubljeni muškarac želi da zna sve o ženi koju voli. Ako on ne pokazuje interesovanje za vas, jasno vam stavlja do znanja da vi niste njegov prioritet.

Primećujete da vas laže

Nekoliko puta ste primetili da vas laže, ne samo za krupne stvari, već i za sitnice. Odnos koji se ne zasniva na iskrenosti, nema perspektivu.

Pročitajte: 5 istina o emotivnim vezama, koje biste voleli da ste ranije spoznali

Nesrećni ste

Kada ste sa osobom koju volite, osećate uzbuđenje u svakom trenutku, a ako se osećate neispunjeno onda znate da vaš partner ne pokazuje dovoljno interesovanja za vas i da nešto u vašem odnosu ne štima.

Vi zaslužujete ljubav i dopustite da vam se ona prava i desi. Ne dozvolite da vašu pažnju i vreme koristi neko ko vas nije dostojan. Ljubav je uvek prioritet i zato ne dopustite da nekome budete samo opcija, jer negde neko čeka da za vas stvori čudo!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp