Pitanje dana: Kako da probudite svoju produktivnost nakon nekoliko lenjih dana?

Kada je posao, ali i ostvarenje ličnih ciljeva u pitanju, najveća želja svih nas je da smo uvek vredni i produktivni, spremni da napravimo svaki cilj. Ipak, postoji ono vreme za predah koje nam je svima potrebno, ali šta raditi kada se dani odmora odjednom pretvore u čitavu nedelju lenstvovanja?

Kako biste se što pre vratili u formu i popravili svoju produktivnost, vreme je da poslušate par saveta koji će vam pomoći da pobedite sopstvenu lenjost:

#Napravite jednostavnu to do listu

Najteže je pokrenuti se kada znate da je vaš spisak obaveza poprilično dug. Ipak, ako sebi nekoliko dana za redom zadate jednostavne ciljeve, mnogo ćete lakše izaći na kraj sa gomilom obaveza, koju ste danima ostavljali za kasnije. Dobro raspodelite vreme i prioritete i dajte sve od sebe da svoje pojednostavljene liste svakoga dana dovedete do kraja.

#Tajna power nap-a

Da li ste nekada probali učinkoviti power nap? Reč je o polučasovnoj popodnevnoj dremci, koju ćete sebi obezbediti između dve za vas važne obaveze. Čak i onda kada ste premoreni, pola sata sna za vas radi i više nego dovoljno posla. Zato se potrudite da budete orni da ustanete na prvi zvuk alarma, jer u tom slučaju san je radio za vas i vaša produktivnost nakon buđenja biće na zavidnom nivou. Ipak, ako dremku produžite samo na par minuta vratićete se u svoje lenjo, iscrpljujuće stanje.

#Prepoznajte vreme za akciju

Da biste povratili svoju produktivnost važno je da dobro poznajete sebe. Naime, postoji vreme za odmor i vreme za akciju. Kada znate u kom delu dana je vaš fokus najveći, potrudite se da baš tada svom snagom zapnete i odradite isplanirane obaveze. Pet produktivnih sati mnogo je značajnije, nego onih osam zacrtanih vašim poslovnim ugovorom, kada znate da trenutno prosto ne možete da date sav svoj maksimum.

Svako od nas u sebi krije malog lenjivca i u tome nema ničeg lošeg, samo je važno da naučite na koji način da u sebi ponovo probudite produktivnu i vrednu osobu, koja može sve.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp