Kraj jedne modne ere: Napustio nas je Roberto Kavali

preminuo Roberto Kavali

Vest da je kreator Roberto Kavali preminuo u 83. godini, stigla je od italijanske novinarske agencije ANSA.

Modni kreator preminuo je u svom domu u Firenci, nakon duge bolesti.

Roberto je 1975. godine osnovao brend pod svojim imenom, a svoju prvu modnu reviju održao je u Parizu, a potom i rodnoj Firenci.

Đani Versaće i Roberto Kavali bili su u to vreme predstavnici ekscentrične struje u modnim tokovima, međutim, u minimalizmu koji je 80-ih godina stupio na modnu scenu, ekscentrična, živopisna moda sa potpisom Roberta Kavalija pala je u drugi plan.

On nikada nije želeo da se uklapa u trendove, a za njegov ponovni povratak na modnu scenu zaslužna je njegova druga supruga, nekadašnja misica Austrije, Eva Duringer.

Njegove živopisne modele, smelih krojeva, i sa dominacijom animal printa nosile su brojne poznate dame, poput Naomi Kempbel, Brižit Bardo, Dženifer Lopez i mnogih drugih, atraktivnih, smelih i prelepih žena.

Iza sebe je imao dva braka, a u poslednju, vanbračnu zajednicu sa Sandrom Nilsom uplovio je 2014. godine. Ostavio je šest naslednika, od kojih je najmlađi i jedini sin iz veze sa Sandrom rođen prošle godine, kada je kreatoru bilo 82.

Poslednje dane života proveo je na svom imanju u Toskani, među vinogradima. Sa njegovim odlaskom završena je jedna modna era.

Foto: Profimedia

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp