Search
Close this search box.

Proizvodi koje će dame sa kovrdžavom kosom obožavati

Da li ste znali da je generacija “Z” najkovrdžavija generacija do sada? Trend ispravljanja kovrdžave kose postao je deo prošlosti, a dame koje imaju bujne lokne sada teže da svoju kosu neguju na pravi način.

Činjenica je da kovrdžava kosa zahteva više pažnje, hidratacije i nege. Međutim, samo uz kvalitetne proizvode kovrdžava kosa pokazuje svu svoju lepotu. Upravo zato, L’Oréal Professionnel svojom najnovijom linijom Curl Expression razbija mit kako je nemoguće „ukrotiti“ kovrdžavu kosu. L’Oréal Professionnel održao je i događaj na kome je predstavio novu liniju, za kojom će zasigurno poludeti sve dame, kojima su kovrdže nekada zadavale glavobolju.

© Dario Marić – instagram.com/riodaricma

Po prirodi, kovrdžava kosa ne dobija dovoljno nutritivnih sastojaka i hidratacije pa zahteva ekspertizu kada su u pitanju čišćenje, oblikovanje i sušenje. Naime, koren vlasi kovrdžavih kosa je u obliku slova S, zbog čega je prirodna hidratacija otežana a kao rezultat toga dobijamo dehidriranu kosu. Stoga, od L’Oréal Professionnel brenda dolazi inovativno rešenje koje kombinuje tri aktivna sastojka: derivat urea H, glicerin i ekstrakt semena hibiskusa. Urea H prisutna je u našoj koži, a njena dvostruka funkcija zadržava hidrataciju i osnažuje hidrolipidnu barijeru, dok glicerin osigurava dugotrajnu hidrataciju najsuvljih vlasi. Ekstrakt semena hibiskusa prepoznat je u afričkim ritualima lepote, a izdašan je izvor aminokiselina i visokokvalitetnih vitamina, što pozitivno utiče na vlažnost, sjaj, jačanje, mekoću i oblikovanje kovrdža. 

© Dario Marić – instagram.com/riodaricma

Curl Expression linija donosi šest novih proizvoda, podeljenih u četiri kategorije, prema svojoj nameni i delovanju. Prva grupa proizvoda prati prvi korak u pravilnoj nezi kose, odnosno čišćenje uz negu. Profesionalni šampon dolazi u dve varijante, različite teksture. Profesionalni šampon gelaste teksture nežno uklanja nečistoće dok pruža potrebnu hidrataciju. Nežne je teksture, lako se probija do temena i uklanja dvostruko više nečistoća nego regularni šampon. Druga opcija, profesionalni šampon kremaste teksture, jednako je delotvoran, jer pruža dugotrajnu hidrataciju bez osećaja težine, a kosa je laka za raščešljavanje.

Nakon temeljnog čišćenja, vreme je za masku za intenzivnu hidrataciju kose. U kombinaciji sa kremastim šamponom, intenzivno hidrira i omogućava lako raščešljavanje kovrdža a istovremeno pruža sjaj, prirodan osećaj na kosi i lakoću. Tek čista i nahranjena kosa spremna je za definisanje i oblikovanje, što vodi do treće kategorije proizvoda.

10 u 1 profesionalna višenamenska pena kombinuje kremastu teksturu koja pruža intenzivnu negu sa nežnom penom, za teksturu koja se savršeno stapa sa kosom. Jedna bočica donosi čak deset benefita: pruža 11 puta više definicije, hidrira, jača, štiti od vlage, štiti od toplote, ne ostavlja kovrdže krutim, sprečava naelektrisanje, zaglađuje, jednostavno se nanosi i pogodna je za različite tehnike oblikovanja.

Curl Expression linija donosi i izuzetno praktičan i delotvoran profesionalni sprej za brže sušenje kose​. Reč je o savršenoj mikro-disperziji ultra finih kapljica za negu i ubrzan proces sušenja kovrdžave kose. Mukotrpan proces sušenja kose skraćuje za 37% (instrumentalni test) štiti od toplote do 230°C i pruža antifrizz zaštitu čak do 48 sati (instrumentalni test).

Svi oni kojima ubrzani tempo života ne dozvoljava da se svakodnevno bave svojom kosom, biće oduševljeni još jednim proizvodom iz Curl Expression linije. Profesionalni sprej za ponovno oblikovanje kovrdža, biće spas u zadnji za čas ako želite ujutru osvežiti i ponovno oblikovati svoje kovrdže, koje su izgubile formu prilikom spavanja.  

Inovativna rešenja Curl Expression linije obožavaće i frizeri, ali i dame koje o svojim kovrdžama brinu same, u udobnosti svoga doma.

© Dario Marić – instagram.com/riodaricma

FOTO: Dario Marić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp