#beauty talk: Kako tretirati proširene pore?

Jedan od najrasprostranjenijih problema sa kožom lica je problem sa proširenim porama, a uglavnom ga imaju osobe sa masnijim tipom kože.

Pore su mikroskopski otvori na koži kroz koje se luči prirodno ulje kože i predstavljaju prirodnu ventilaciju kojom se telo oslobađa toplote putem znoja. One su dakle glavni regulatori vlažnosti kože, koji na površinu izbacuju sebum.

Pročitajte: Vaš tip kože otkriva – Potpuno prirodna nega za savršeno čistu kožu!

Usled preteranog lučenja sebuma i nakupljanja nečistoća usled odumiranja ćelija na površini kože, dolazi do širenja pora. Iako proširene pore ponekad izgledaju kao nerešiv problem, pravilnom, pa čak i kućnom negom možeete znatno umanjiti njihovu veličinu.

Ukoliko želite da rešite problem proširenih pora ovo su neizostavni koraci u vašoj beauty rutini

#Piling

Redovan piling preparatima koji u sebi sadrže voćne enzime i kiseline omogućiće vam da odstranite mrtve slojeve kože, ali i nečistoće nakupljene u porama, čime će se pore suziti. Osim toga redovan piling sprečiće dalje nakupljanje sebuma i nečistoća u porama i njihovo ponovno širenje.

#Hidratacija

Nakon temeljnog čišćenja sledi duboka hidratacija. Hidratacija je važna kako biste nahranili kožu i sprečili preterano lučenje sebuma, a ako imate kožu sklonu mašćenju, potrudite se da birate lagane kreme gelaste strukture, koje kožu ne opterećuju.

#Retinol

Iako se proizvodi sa retinolom koriste uglavnom u anti-age nezi, veoma su efikasni i kada je reč o umanjenju proširenih pora. Ovaj derivat vitamina A odstranjuje mrtve ćelije sa površine kože i podstiče proizvodnju kolagena što umanjuje veličinu pora.

Foto: @eleanorpendleton

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp