Search
Close this search box.

Zašto je rano ustajanje ključ uspeha

Često pričamo o tome koliko je važna jutarnja rutina, pa ne bi trebalo da vas šokira činjenica da mnogi uspešni ljudi ustaju dosta rano. Ne brinite vi što volite krevet, zato što je sasvim moguće i da se opustite i da ustanete rano – sve se vrti oko toga da prikupite dovoljno sati sna. 

Uzmimo kao primer Anu Vintur, glavnu urednicu američkog Vogue-a. Postoji dobar razlog zašto je ona toliko uspešna. Ona ima ritual vežbanja koji radi bez izgovora svakog jutra! Svako jutro u 5:45 odlazi na sat vremena tenisa, a onda se vraća kako bi ste sredila i pripremila za sastanke. Možete li da zamislite sebe kako ustajete dovoljno ranu da u 5:45 budete u tenis klubu? Iako pojedinima zvuči neizvodljivo – moguće je, ako legnete dovoljno rano i ako nađete vremena za stvari u kojima uživate. Tenis Anu održava pribranom i u formi, a na kraju krajeva, tamo se poveže i sa drugim ljudima iz sveta mode.

Ranim ustajanjem imamo više vremena da se ,,suočimo“ sa danom

Iz nekog razloga svi želimo više sati za sebe posle posla, ali šta je sa satima pre posla? Zar ne bi bilo dobro da odradimo stvari koje nas najviše nerviraju pre posla, a onda da se posle radnog vremena opustimo bez trunke krivice? Ako se probudimo malo ranije, možemo odraditi vežbe, isplanirati dan ili pročitati mejlove. Onda kada se uveče budete opuštali uz omiljenu seriju, osetićete se osetno bolje.

Sati kada inspiracija nadolazi

early

I nama ovo zvuči čudno, ali mnogi pisci smatraju da im u tihim jutarnjim satima inspiracija najviše dolazi. Probajte da se probudite malo pre, vidite da li imate vremena da isplanirate stvari koje biste želeli da tog dana odradite i primetite da li je vaš um više inspirisan.

Dobijate toliko vremena

Nauka kaže da ako ustanete samo sat vremena ranije, dobićete 15 budnih dana svake godine. Zamislite šta sve možete uraditi sa tim vremenom? Od toga da ćete konačno moći da se posvetite svom hobiju, do toga da možete provoditi vremena na svom blogu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp