Search
Close this search box.

Ovog leta postavite sebi realistične fitness ciljeve

realni fitness ciljevi

Bilo da ste osoba koja uživa u fitness rutini, ili ona koja je kreira iz želje da u svoj život uvede zdrave navike, ali i telo dovede u bolju formu, mnogo ćete lakše podneti “pritisak” da treba da se aktivirate, ako pred sebe postavite realistične ciljeve.

Pročitajte: 3 youtube kanala idealna za fitness motivaciju – Počnite da vežbate već danas!

Ako ispred sebe postavite visoke ciljeve, za koje nemate adekvatnu strategiju, vrlo verovatno ih nećete ostvariti. Zato vam donosimo nekoliko realnih fitness ciljeva, koji će učiniti da strateški dobro isplanirate svoje treninge i tokom ovog leta uđete u top formu.

#Trčite određeneu kilometražu svaki dan tokom 6 nedelja

Ako planirate da izgradite rutinu trčanja i poboljšate svoju kondiciju, pokušajte da svakodnevno, tokom šest nedelja trčite po dva kilometra. Iako vam možda deluje kao izazovan cilj, počnite polako, a vremenom, osluškujući tempo svog organizma, povećavajte intenzitet i razdaljine trčanja.

Počnite tako što ćete trčati minut a šetati dva, kako biste se oporavili, a s vremenom i sticanjem kondicije i ovaj interval će se povećavati.

Pročitajte: Pokrenite promene trčanjem već ovog vikenda!

#Isprobajte novi trening svake nedelje

Ukoliko niste sportski tip, ali želite da to postanete, potrebno je da pronađete trening koji vam prija i ne opterećuje vas. Kako biste to postigli, isprobajte novi trening svake nedelje, a kada se pronađete, isplanirajte svoju fitness rutinu tako da vam intenzitet i broj treninga ne budu opterećenje.

#Vežbajte najmanje 12 dana mesečno

Ponekad je pronalaženje vremena za odlazak na trening izazovnije od samog treninga. Stoga zadajte sebi cilj da trenirate 2 do 3 puta nedeljno, tako da vaš minimum treninga bude 12 dana mesečno. Ovo je sjajan skor za početak, a benefiti koje će trening ostaviti na vaš um i telo učiniće da ova brojka vremenom poraste.

#Radite izdržaj od minut tokom celog meseca

Plank je najbolji način da aktivirate sve mišićne grupe i poboljšate bolju snagu tela. Pokušajte da tokom celog meseca radite izdržaj od minut, a zatim povećjate broj ponavljanja i vaše telo biće zategnuto poput strune.

Foto: @demibagby

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp