Search
Close this search box.

Beauty priručnik: Sve što treba da znate o omiljenom make up proizvodu ove sezone!

rumenilo

Odavno je iza nas ostala era kontura, tokom koje većina nas nije stavljala rumenilo. Sada je rumenilo must have proizvod i savršen odabri i aplikacija rumenila znače samo jedno – imate savršen make up look.

Popularnost rumenila sve je veća, a kada u obzir uzmemo činjenicu da ovaj make up proizvod licu instant vraća svežinu i boju, to nas uopšte ne iznenađuje.

Pročitajte: Vodeći make up trend – Da li ste ga već isprobali?

Savršeno rumenilo međutim zahteva tri uslova, da bude savršene boje za vaš ten, odgovarajuće teksture za vašu kožu i da bude precizno naneto. Ukoliko nešto od ovoga radite pogrešno, vaš make up look biće daleko od savršenog, a evo šta sve treba da znate, kako biste predupredili potencijalne greške.

#Izbor boje

Kada je reč o izboru boje, veoma je važno da izaberete rumenilo koje odgovara vašem tenu. Ako imate svetao ten, birajte kajsijaste ili svetlo ružičaste tonove, a ako ste osoba maslinastog tena, slobodno se poigrajte sa nešto intenzivnijim nijansama.

#Izbor strukture

Pri izboru strukture rumenila, obratite pažnju na svoj tip kože. Ukoliko imate masnu kožu, izbegavajte kremasta i tečna rumenila i uvek birajte proizvode u prahu, kako biste obezbedili postojanost proizvoda na vašem licu.

Ukoliko imate problematičnu kožu i proširene pore, izbegavajte proizvode sa sjajnom završnicom, koji će dodatno naglasiti nedostatke na koži.

Osobama sa suvom kožom, mnogo će više odgovarati tečna rumenila, dok osobe sa normalnim tipom kože imaju najviše prostora za eksperimentisanje.

Pročitajte: U 3 koraka do savršenog beauty kutka

#Pravilna aplikacija

Kada je aplikacija u pitanju, najvažnije pravilo je da se tečna rumenila nikada ne nanose preko praškastih proizvoda. Nanesite rumenilo odmah nakon tečnog pudera, te ga fiksirajte kompaktnim puderom. Takođe, tečna rumenila najbolje je nanositi prstima.

Sa druge strane, rumenilo u prahu nanesite četkicom odgovarajuće veličine. Ukoliko je četkica premala, nećete dobro izblendati proizvod, dok bi prevelika mogla proizvod da raznese po površini koja nije predviđena za rumenilo.

Takođe, mesto nanošenja rumenila zavisi od oblika vašeg lica. Ako je oblik vašeg lica ovalan, nasmejte se i rumenilo nanesite na obraze, te ga direktno blendajte ka slepoočnicama. Okruglo lice zahteva aplikaciju duž jagodične kosti, kako bi izgledalo duže.

Osobe sa četvrtastim oblikom lica trebalo bi da rumenilo nanose na delove lica, koji se prirodno zacrvene kada se nasmeju. Sa druge strane, osobe srcolikog lica trebalo bi rumenilo da nanesu tik ispod tačke prirodnog crvenila i dobro ga izblendaju ka spoljašnjem delu lica.

Foto: Instagram

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp