Search
Close this search box.

Serije koje će vam doneti mnogo uzbuđenja ovog leta

Leto je vreme, barem kako se nama čini, kada nekako uvek odvajamo noći za gledanje serija. Da li zato što od vrućine ne možemo da zaspimo ili smo poneseni dobrim vibracijama letnjih večeri, pa kada se iz grada vratimo kući, san jednostavno ne dolazi na oči. U svakom slučaju, većina nas, leti odgleda i po nekoliko epizoda serije za noć. Verujemo da i među vama ima ljubitelja dobrih serija. Mi vam nudimo jedan malo drugačiji izbor ovog leta.

Jedan od naših predloga svakako je Big Bang Theory, a sve o ovoj seriji možete pročitati ovde!

Kao što ste već čitali, mi smo neprikosnoveni ljubitelji opuštajućih serija kao što su Sex i grad, Tračara, Očajne domaćice i sve sezone odgledali smo nekoliko puta, a mnoge replike Keri Bredšo i Bler Valdorf koristimo kao mantre u svakodnevnom životu.

Više puta smo pisali o fenomenu Sex i grad, a te tekstove možete pročitati ovde!

Ipak ovoga puta, odlučili smo se za 3 serije, koje su malo manje opuštajuće. Predlažemo vam nešto što će da vam podigne adrenalin, probudi vašu znatiželju i drži vašu pažnju do poslednjeg minuta epizode.

The night menager – serija predstavlja adaptaciju istoimenog romana “Noćni menadžer”. Ovo je šestodelna špijunska serija u produkciji BBC-ja, koji nas gotovo nikad nije razočarao. Tom Hidlson glumi Džonatana Pejna, bivšek vojnika, kome u radnoj knjižici stoji zanimanje – noćni menadžer. On sticajem okolnosti postaje očevidac zločina i korupcije i svojevoljno odlučuje da se infiltrira u kriminalni odred koji vodi Ričard Roper (Hju Lori).

Ovu hit seriju koja ima samo šest epizoda režirala je Dankinja Suzan Bir i osim vrhunske priče, pružila nam fenomenalan enterijer i eksterijer – od Maroka do Londona. Odlična gluma Hidlsona i Lorija, uzbudljiva priča i savršena režija razlozi su zbog kojih je ova serija prva na našoj listi.

Outlander – ovu seriju mogli bismo da definišemo kao mešavinu drame i romanse sa elementima naučne fantastike. Istorijska tematika, pitanje morala, pravih odluka i ljubav – sve su to elementi koji su i više nego dovoljni da se ova serija nađe na vašoj listi. Serija počinje krajem Drugog svetskog rata tokom kojeg je glavna junakinja kao medicinska sestra svedočila ratnim užasima i stradanju naroda. Celokupna ratna zbivanja udaljila su ovu ženu od Frenka, njenog supruga, koji predlaže putovanje u Škotsku, kako bi se tamo ponovo zbližili i otkrili nešto o istoriji svoje porodice. Kada jedne večeri budu posmatrali ritualni obred druida sve će se naglo promeniti. Kada se sutradan vrati na mesto obreda u potrazi za lekovitim biljem žena pada u nesvest, a kada se probudi ona je u 1743. godini. Ne znajući ona nailazi na bitku između Škota i Crvenih mundira, gde prvi put sreće Džeka Randala, dalekog predka svog supruga. Da li će odabrati da ostane tu ili da se vrati u svoje vreme, i šta će je sve snaći, ono je što gledaoce privlači dok gledaju ovaj serijski hit. Istorija, raskošni škotski krajolik, vrhunska muzika i fenomenalna gluma čekaju vas u dve sezone ove fantastične serije koju obavezno morate pogledati.

How to get away with a murder – jeste serija sa velikom glumačkom postavkom i pomalo konfuznim tokom radnje, ali je svakako izrazito zanimljiva serija, koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Iako imamo gomilu likova u središtu se nalazi Viola Dejvis, koja tumači opasnu advokaticu i profesorku kaznenog prava koja podučava studente kako da odbrane upravo one koji su krivi! Pored nje, pratimo različite slučajeve koji se razotkrivaju i rešavaju, ali i živote njenih 5 studenata sa tajnom. Malo intrige nije na odmet, a ovo je serija u kojoj vam mnogo toga može promaći ukoliko ne gledate pažljivo.

A kada se umorite od budne pažnje koju ste posvetili ovim zaista drugačijim i spektakularno odrađenim serijama, vratite se dobrim starim hitovima za opuštanje mozga i uživajte u omiljenim epizodama po ko zna koji put.

Na ovom linku nalazi se serija koju ste sigurno gledali, ali koja zaslužuje da je pogledate ponovo!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp