#beauty talk: Da li su serumi za kosu zaista važan korak u našoj rutini?

serumi za kosu

Zdrava i negovana kosa sinonim je lepote i ženstvenosti, ali i želja mnogih žena, koje posebno neguju svoju kosu, kako bi bila duga, svilenkasta i bujna.

Da bi vaša kosa bila sjajna, svilenkasta i zdrava, potrebno je da svoju hair rutinu gradite korak po korak. Uz neizostavni šampon, balzam i masku, ne propustite da u svoju rutinu uključite piling za skalp, sredstvo za zaštitu od toplote, ali i hair serum, koji je ove sezone postao jedan od najtraženijih beauty proizvoda.

Pročitajte: Beauty tema – Kako da vam kosa celog dana bude puna volumena?

Iako serumi za kosu u beauty svetu nisu novitet, u poslednjih nekoliko meseci postali su izuzetno popularni, zbog glass hair trenda, koji se našao na beauty radaru it devojaka. Reč je o proizvodima koji sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka koji hrane, hidriraju i neguju kosu, ali i stvaraju barijeru oko vlasi, koja sprečava oštećenje kose.

Najveći broj seruma u svom sastavu sadrži silikon, koji suvoj i oštećenoj kosi pomaže da zadrži vlagu, vitamin e, ulje jojobe, aloe veru, ružinu vodu, ali i hidrolizovane proteine keratina. Svi ovi sastojci dubinski neguju kosu, daju joj blistav izgled i poboljšavaju joj teksturu.

Benefiti koje serumi imaju na našu kosu:

  • Vraćaju joj izgubljeni sjaj
  • Sprečavaju isušivanje
  • Olakšavaju raščešljavanje kose
  • Štite kosu od oštećenja

Prilikom izbora seruma morate obratiti pažnju na dve stvari: vaš tip kose i problem koji efikasno želite da rešite. Osobe sa kosom kojoj je potrebna hidratacija biraće serume na bazi ulja jojobe ili argana, dok su nešto lakši serumi idealni za osobe sa tankom dlakom. Za oštećenu kosu i ispucale krajeve birajte serume na bazi keratina.

Serum se nanosi na tek opranu i peškirom blago prosušenu kosu i to u malim količinama. Nanosi se od sredine dlake prema krajevima i nipošto se ne ispira, kako bi vašoj kosi puržio adekvatnu zaštitu.

Foto: @negin_mirsalehi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp