Ovih šest namirnica najviše sagoreva masnoću

Ako želite da ubrzate metabolizam, odgovarajuća ishrana može ponuditi neka jednostavna rešenja. Uključivanje namirnica koje sagorevaju masnoću u ishranu može poboljšati funkciju štitne žlezde, usmeravajući na taj način čitav vaš sistem na detoks tela.

Od avokadoa do čistog proteina, ove namirnice su dragocene za građenje mišićne mase, smanjivanje poriva za hranom i ubrzavanje gubitka kilograma. Trošićete kalorije već pri žvakanju!

Namirnice koje smo mi izdvojili su prava poslastica u kuhinji, te će vam biti mnogo lakše da uspostavite rutinu.

Zeleni čaj

0ZS74TCOME

Ubrzajte metabolizam sa ovim napitkom bogatim antioksidantima. Pun je hranljivih sastojaka, a uz to je i alternativa kafi! Osim što, naravno, sagoreva masti, tu je i da nam poboljša raspoloženje i moždane funkcije. 🙂 Dovoljno je da popijete do 4 šolje dnevno.

Avokado

1375611524685852

Potrebna je dobra masnoća da bi se sagorevala masnoća. Mononezasićene masti u avokadu pokreću hormone koji sagorevaju masti dok istovremeno služe kao sjajna doza energije za vežbanje. Avokado sadrži i vrstu šećera koja pojačava upijanje kalcijuma, što je ključno za gubitak kilaže. Osim toga, puni su antioksidanata i veoma su niskokalorični.

Jaja

jaja

Jaja sadrže devet neophodnih aminokiselina i polinezasićene masti, koje prirodno umanjuju upalu tako što sprečavaju lučenje štetnih enzima. Za najbolja jaja, predlažemo da skoknete do lokalne pijace. Verujte nam.

Ljute papričice

papricice

Bogate su vitaminom A, C, B6 i K, kao i kalijumom. Međutim, najupečatljiviji je tu sastojak po imenu kapsaicin. On ima moć da izazove telo da sagoreva više masnoća, čak do 20 minuta nakon jela! Dodajte malo ljutog vašim letnjim salatama, zašto da ne?

Grejpfrut

Ripe grapefruit with juice on table close-up

Sok od grejpfruta odličan je da se normalizuje nivo šećera u krvi i time sprečava da dodatno konzumiramo ugljene hidrate. Visok nivo vlakana u grejpu podrazumeva da će ga telo duže variti, što znači da ćemo duže biti siti. Dakle, čaša soka od grejpfruta pre gozbe učiniće da konzumirate manje kalorija.

Batat (slatki krompir)

tumblr_m04izooVVJ1qiinaro1_500

Bogati dijetetskim vlaknima i puni vitamina i minerala, batati su pravo malo blago. Uz to je toliko jednostavan za pripremu i slaže se sa mnogim ukusnim receptima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp