Search
Close this search box.

Učinite spavaću sobu oazom luksuza uz ovih 5 saveta za uređenje enterijera

spavaća soba

Iako je spavaća soba prostor predviđen za odmor i spavanje, neretko želimo da je ukrasimo detaljima koji će razbiti monotoniju koju čine krevet i noćni stočić.

Da bismo uživali u boravku koji tokom dana provedemo u spavaćoj sobi, potrebno je da pažljivo odaberemo detalje koji čine naš prostor za odmor i uživanje u sopstvenim mislima.

Pročitajte: Pitanje dana: Šta ako je spavaća soba ujedno i vaš radni prostor?

Donosimo nekoliko saveta za uređenje enterijera, koji će učiniti da vaša spavaća soba dobije potpuno novu dimenziju:

#Izbor posteljine

Osim što će podići izgled prostora, kvalitetna posteljina uticaće na udobnost i kvlailtet vašeg sna. Birajte prirodne materijale poput pamuka i lana, dok boju i dezen posteljine prilagodite boji zidova. Dopunite krevet ukrasnim jastucima i mekanim pokrivačem, kako biste pojačali efekat ušuškanosti.

@thelifestyledco

#Simetrija

Pravilo simetrije diktira Feng Shui, te ako imate dovoljno prostora, krevet postavite uz zid u sam centar, a sa obe strane dodajte dva simetrična noćna stočića. Na stočiće postavite lampe po svom izvoru, kako biste prostoru dali određenu harmoniju i energiju.

#Zavese i tepisi

Odabir zavesa vezuje se za intimnost, ali i luksuz kojim odiše vaš prostor. Birajte zavese suptilnih tonova, one koje su gotovo neprimetne, a ipak čine značajunu razliku. Za efekat luksuza birajte zavese koje se spuštaju od plafona do poda.

Tepih će prostoru dati utisak topline i udobnosti i razbiće minimalistički utisak, koji uređenje spavaće sobe neretko ostavlja. Birajte tepih koji odgovara istom spektru boja, kako bi vaš prostor odisao određenom harmonijom.

#Biljke

Oplemenite spavaću sobu nekom lisnatom biljkom, koja će u prostor uneti dozu živosti, a sa druge strane vazduh će držati čistim i svežim.

#Detalji

Ogledalo nepravilnog oblika, zanimljiva saksija, efektna lampa ili ram za sliku učiniće značajnu razliku i razbiti monotoniju spavaće sobe. Odaberite detalje koji će učiniti da se osećate udobno, smireno, ali i motivisano da promišljate i planirate.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp