Search
Close this search box.

80-te su opet u modi! Povratnički trend u uređenju enterijera našao mesto u najestetičnijim domovima širom sveta

stakleni blokovi

Svedoci smo cikličnosti pojedinih trendova, ipak, povratnički trendovi uvek su rederinisani kontekstom u kome se trenutno nalazimo.

Povratak maksimalističkih trendova iz 70-ih i 80-ih očituje se u beauty, fashion ali i svetu home decore-a, a kada je enterijer u pitanju, posebno je aktuelan povratak staklenih blokova, koji su 80-ih imali veliku popularnost kada je uređenje enterijera u pitanju.

Stakleni blokobi stekli su popularnost 1930-ih i 1940-ih, kada je arhitekturom dominirao Art Deco stil. Veliku popularnost ovog elementa ponovno uočavamo 80-ih, a uskoro bi mogao doživjeti još jedan trenutak slave.

Pročitajte: Dizajneri enterijera otkrivaju: Ove 4 boje su apsolutni hit u uređenju prostora

Modni brend Bottega Veneta nedavno je predstavio svoju novu ”flagship” radnju u Parizu na adresi Avenue Montaigne 12. Enterijer je dizajnirao kreativni direktor brenda Matthieu Blazy, a jedan od dominantnih elemenata u radnji koja se prostire na više od 800 kvadrata su upravo stakleni blokovi. Enterijer radnje sastoji od samo dva prirodna materijala – drveta i stakla.

Najveći benefit staklenih blokova je definitivno čaroban efekt svetlosti koja se nežno rasipa po životnom prostoru, dajući mu tako utisak topline i udobnosti.

Stakleni blokovi postali su toliko popularni da sve više ljubitelja ovog trenda pravi stolove i police od staklenih blokova, koje se savršeno uklapaju u životni prostor.

Foto: @studio_hex_bs

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp