Search
Close this search box.

Suočili ste se sa neverstvom partnera – Šta dalje?

Kada saznate da vas je partner prevario, mešavina osećanja, koja vas preplavi je neobjašnjivo nepodnošljiva. Ljutnja, bes, razočaranje, nepoverenje, a sve to usmereno prema osobi, koja vam je do juče bila ceo svet. Kada vas prvi talas besa popusti, preispitivaćete sebe i tražiti krivicu u sebi, ali nećete biti u stanju da razmišljate kako treba.

Pročitajte: Lekcija dana – I pustiti nekoga je isto ljubav!

Kada dođe trenutak da iznova porazgovarate sa njim i pogledate ga u oči, biće vam jasno da postoji mali broj olakšavajućih okolnosti, i možda se u vama probudi tračak razumevanja, ipak, vaš bol ne prolazi, koliko god pokušavali da shvatite njegovu situaciju.

Koliko god ga voleli, odluku o tome šta dalje morate doneti hladne glave, zato sebi morate dati odgovor na nekoliko pitanja.

#Da li ćete mu ponovo verovati?

Čak i da je ljubav pobedila bol, da ste spremni da oprostite, da li ćete mu ikada više verovati? Koliko god bili spremni da oprostite, pre toga morate dobro da razmislite da li ste spremni da se nosite sa demonima sumnje, kada on nije pored vas. Sumnja postaje toksična, a onda može ugušiti ljubav i pokvariti sve što vam je nekada bilo lepo.

#Možete li zaista da mu oprostite?

Ukoliko ste rešeni da oprostite i krenete ispočetka, zaboravite da više ikada pomenete tu situaciju. Krenuli ste dalje kao da se ništa nije desilo, izabrali ste ljubav i ako ste stvarno oprostili, ostavite sve u prošlosti. Ipak, da li ste spremni na tako veliki korak?

Pročitajte: Ljubav nije dovoljna – Zašto vas voljena osoba ne može navesti da zavolite sebe?

#Želite li ga još uvek pored sebe?

Ukoliko je prevara samo dokaz onoga što već neko vreme znate, da vam je odnos toksičan, razmislite da li ostanak u toj vezi ima poente?

#Da li ste pružili sve od sebe?

Iako je onaj koji vara uvek nosilac krivice, postavite sebi pitanje – Da li sam dala sve od sebe? Važno je da budete iskreni, da preispitate odnos i uvidite, da li ste negde pogrešili. Ukoliko je senka krivice na vama, pokušajte da oprostite i sebi i partneru, pa krenete ljubav ispočetka. Ipak, ukoliko ste dali sve od sebe, ponovo se zapitajte, da li je vredno oprosta.

Emotivna veza uvek nosi rizik izdaje, ipak rešimo neretko da se za voljenu osobu i pored toga borimo. Na kraju, vreme pokaže da li je vredelo, ali ukoliko u tu borbu uđete čistog srca i bistre glave, šanse da se jednoga dana kajete veoma su male.

Foto: @laparisiennestylee

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp