Search
Close this search box.

Top 5 najinstagramičnijih lokacija u Rimu!

Svi putevi, pre ili kasnije vode u Rim, a sudeći po Instagram fidu, na ovu lokaciju stiže sve više njih! Aperol, paste i sladolet podsećaju na mali raj za hedoniste, ali Rim je mnogo više od toga, grad u koji ćete se na prvi, ali i svaki sledeći pogled zaljubiti. Zato napravite najbolje uspomene, kada ste već tamo.

Rim je jedan od najinspirativnijih gradova na svetu, koji u sebi krije po nešto, što će osvojiti svačije srce, bilo da je reč o arhitekturi, istoriji, umetnosti, legendama, ili hrani, Rim će vas očarati u svakom smislu, a pored toga, važi i za jedan od najinstagramičnijih gradova u Evropi.

Kako Instagram trenutno predstavlja najpopularniju društvenu mrežu, koja ujedno predstavlja i svojevrsnu zbirku uspomena, postao je sastavni deo naših putovanja, pa smo ovoga puta za vas izdvojili najslikabilnije lokacije u Rimu, na kojima ćete pored uspomena, napraviti i fotke za pamćenje.

Pročitajte: Zašto Kosta Rika mora biti na vašoj listi putovanja iz snova

#Fontana di Trevi

Fontana di Trevi je verovatno prva lokacija koju ćete posetiti kada se upustite u višečasovno istraživanje rimskih ulica, jer ko ne bi, već kako kroči u Rim, poželeo da se u njega i vrati. Legenda vezana za ovu fontanu obećava povratak u Rim, svakome ko desnom rukom preko levog ramena u istu baci novčić.

Ovo je jedno od najposećenijih i najinstagramičnijih mesta u Rimu, a da ne govorimo o tome, što tik pored fontane, možete pojesti možda najbolji sladoled u celom Rimu. 🙂

#Koloseum

Ako volite istoriju, morate posetiti grandiozni Koloseum i poslušati priču o Gladijatorima. Naravno, ako ste prava insta osoba, nećete propustiti priliku da napravite svoju fotku na dobro poznatom zidiću ispred Koloseuma.

#Španske stepenice

Ovo je definitivno jedno od naših omiljenih mesta za savršenu fotku u Rimu, naročito u proleće, kada su stepenice, kao i Španski trg, puni cveća!

#Di Ponte Umberto

Di Ponte Umberto je most sa jednim od najlepših pogleda na Rim, posebno u vreme zalaska Sunca, kada ovaj grad izgleda zaista bajkovito.

#Panteon

Najočuvaniji lokalitet iz vremena antičkog Rima definitivno je nekadašnji hram, a današnja crkva Panteon. Ovo je jedno od najznamenitijih mesta, koje u Rimu morate posetiti, a kada ste već tu, zabeležite uspomenu na taj, za vas zaista poseban trenutak.

Napravite svoju zbirku uspomena, ali pre nego što pritisnete dugme na aparatu, ne zaboravite da udahnete duboko i proživite svoj trenutak. Tek kada proživite, osetite i doživite trenutak, koji će za vas zauvek ostati poseban, napravite i svoju foto uspomenu, koja će vas pri svakom pogledu podsetiti na emociju koju ste u tom trenutku doživeli!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp