Fali vam motivacije? Ovi trikovi mogu biti rešenje!

Kako se praznična euforija približava, uobičajeno je da profesionalna motivacija malčice opadne krajem godine. Međutim, pre nego što dozvolite da vaša karijera ispašta zbog praznika i dekorisanja, želele bismo da vam predstavimo nekolko motivacionih rituala.

Skeptični ste? Uzmite onda u obzir činjenicu da motivacija predviđa uspeh više nego inteligencija, sposobnost ili plata. Zato, evo kako da ponovo ,,rasplamsate“ svoju motivaciju pred Novu godinu!

posao

Pronađite smisao u tome što radite

Stvari koje nam pružaju istinsku sreću su one koje suštinski zahtevaju više vremena i imaju značajnu dozu smisla. Ukoliko nam je dosadno ili smo nemotivisani, možemo se zapitati: ,,Kako moj posao pomaže nekome nadalje? Koji smisao ja mogu naći ovde?“ Sa ovakvim stavom, sve su šanse da ćemo uspeti da nađemo pozitivan odgovor.

Dodajte lični pečat

Kada smo u stanju da dodamo dozu ličnog nekom projektu, povezujemo se sa time što radimo i stvaramo motivaciju u toku samog procesa. Dajući sebi ili drugima suverenitet nad onim što rade, kada rade, kako, gde i sa kim to rade pruža veliku dozu motivisanosti.

Fokusirajte se na pozitivno

Pronaći motivaciju može biti toliko jednostavno poput menjanja fokusa od negativnih ka poztivnim aspektima neke aktivnosti.  Uzmimo za primer vežbanje: ljudi potcenjuju koliko mogu uživati u vežbanju, zato što se fokusiraju na neprijatan početak treninga i mrzovolju koja sa tim ide. Kada bi se usmerili na činjenicu da vežbanje podstiče lučenje endorfina ili osećaj postignuća koji nas obuzme na kraju – motivaciji ne bi bilo kraja, zar ne? Imajte to u vidu. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp