Search
Close this search box.

Stan vam izgleda skučeno – Evo gde grešite pri uređenju enterijera

Uređenje malog prostora

Ako je vaš životni prostor već sveden na određenu, ne tako veliku kvadraturu, trebalo bi da iz njega izvučete maksimum pametnim uređenjem prostora. Zato ne bi trebalo da pravite ove greške pri uređenju doma, zbog koga vam ionako mali prostor deluje još skučenije.

#Izbor boja

Prva i najvažnija stvar o okojoj bi trebalo da vodite računa su boje zidova – izbegavajte tamne i jarke boje i zadržite se na svetlim bojama poput bele i bež.

Isto pravilo primenite i na odabir nameštaja, birajte svedene komade svetlih boja, kako biste svom prostoru dali svežinu, toplinu i efekat prostranosti.

#Izbor nameštaja

Kada su prostorije u domu male, najvažnije je stvoriti efekat visine, kako biste dobili na prostoru. Birajte uske, ali visoke police, zavese koje sežu od poda do plafona, vertikalna ogledala i biljke koje rastu visoko.

Pročitajte: Retro je u modi – Evo koje povratničke trendove ćemo nositi ovog proleća

#Loša organizacija nameštaja

Ukoliko loše organizujete nameštaj u prostoriji, vaš prostor će automatski izgledati skučeno. Kako biste životni prostor dobro organizovali, trebalo bi da odredite središnju tačku, oko koje ćete organizovati nameštaj. Ovo pravilo posebno važi za uređenje dnevnog boravka i ključna tačka pri uređenju definitivno je tepih, oko koga će se okupiti komadi nameštaja i formirati žilu kucavicu dnevne sobe.

Ukoliko poslušate ove savete za uređenje malog životnog prostora postići ćete iluziju prostranosti i svom domu daćete još jednu dimenziju, zbog čega će izgledati prozračnije i veće.

Foto: @jessie_bush

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp