Search
Close this search box.

Uredite svoj dom po ugledu na domove poznatih – evo kako!

Dodavanje detalja u bilo koji prostor može momentalno da promeni kako vizuelni doživljaj, tako i osećaj koji taj prostor pruža. Danas ćemo vam dati nekoliko ideja kako možete sami da ukrasite zidove u vašoj kući, stanu ili nekom radnom prostoru. 

Zašto je važno uređenje prostora? 

Uređenje prostora u kojem boravimo veći deo svog dana veoma je važno. Većina nas dosta vremena provodi u zatvorenom, što zbog privatnih što zbog poslovnih obaveza. Funkcionalnost i stilska usklađenost su veoma važni za našu efikasnost i dobro raspoloženje. Naučnici tvrde da će naš društveni, ljubavni i kvalitet života generalno biti znatno poboljšan ukoliko boravimo u prostoru uređenom po našem ukusu.

Ne mora biti po poslednjem trendu, nešto što drugi smatraju lepim i prijatnim, nego nešto što će odgovarati nama i našoj ličnosti. 

Umetničke slike ili fotografije 

Da smo ovu dilemu stavili pred vas pre nekoliko godina verovatno bi se većina odlučila za prvu opciju. Umetničke slike su za sve vremena, a ukoliko ih dobro uklopite u prostor, one će ga potpuno promeniti i oplemeniti.

Međutim, moramo priznati da nam pri kupovini novog životnog ili radnog prostora obično najmanje novca ostane za detalje. Dakle, umetničke slike su lepe, veoma vredne, ali mnogo i koštaju. Zato mnogi pribegavaju trendu fotografija na zidu. Drugi razlog za odabir fotografija bi bio što se one obično lakše uklapaju u moderno opremljene prostorije i pogodnije su za zamenu ukoliko naiđe neki novi trend, a svedoci smo koliko se brzo trendovi menjaju.  

Uspomene uramljene na zidu 

Kako bi vaši zidovi bili popunjeni zanimljivim rešenjima nije potrebno da izdvojite mnogo novca. Ono što vam je potrebno su ideje, kreativnost i malo truda. Dizajneri enterijera sve češće savetuju da na zidove postavljamo sopstvene fotografije i fotografije nama dragih ljudi. To na primer mogu biti vaše slike iz detinjstva, urađene u crno beloj tehnici. One bi se savršeno uklopile u skoro svaki prostor.

Naravno, da bi sve delovalo što zanimljivije izradite ih u različitim formatima. Ramove možete postaviti u krug, kvadrat ili neki nepravilan oblik, u zavisnosti od prostora i vaših ličnih afiniteta. Možete ih podeliti u nekoliko grupa, da svaka predstavlja određeni period vašeg života, ili da svaki član porodice ima svoj deo.

Ukoliko u vašem prostoru imate stepenište, to takođe može biti idealno mesto za postavljanje fotografija. Tu možete na gore postaviti fotografije vaše dece od rođenja pa sve do danas. Ukoliko ne želite da svoje privatne fotografije prikazujete baš svim gostima imamo rešenje i za vas.

Savetujemo vam da na internetu potražite lepo urađena pop art dela ili likove vaših omiljenih poznatih osoba. Na ovaj način ćete prostoru dati lični pečat.

Još jedna zanimljiva ideja za uramiti i staviti na zid su uspomene na razna putovanja. Tako možete staviti neku fotografiju gradova u koje ste putovali, ili još bolje razglednice koje ste kupili u tom mestu. U ramove možete staviti neke novinske članke koji su za vas važni, postere, ulaznice sa koncerta vaše omiljene grupe na kojima ste se odlično proveli ili sa pozorišne predstave koja je na vas ostavila najlepši utisak.

Ukoliko se bavite fotografijom uramite svoje radove i stvorite privatnu galeriju. Mogućnosti su beskrajne, zato pustite mašti na volju i napravite unikatan prostor na svom zidu. Ramove možete kombinovati u raznim oblicima, dezenima i bojama. Možete kupiti gotove ili ih sami prefarbati u boju koja vam se dopada. Ako ste spretni, ramove obložite ukrasnim tapetama i sigurni smo da ćete imati jedinstveno uređen prostor.  

Nadamo se da ste u ovom tekstu pronašli zanimljive ideje i da ćete uživati u svim novim detaljima koje stvorite u svom domu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp