Uz ove savete za pametniji šoping, recite zbogom ishitrenoj kupovini!

O, ako ste već godinama ishitrena kupoholičarka, koja u garderoberu ima onoliko nikad obučenih komada, naravno da se ne možete opametiti preko noći i sebi tek tako reći stop. Ipak, zašto ne biste pokušale da korak po korak sredite svoju maniju i otpočnete sa praktikovanjem pametne kupovine, do koje ćete stići uz nekoliko zaista korisnih saveta.

Kako biste od rasipnice novca na trendi krpice, postali razumna žena, potrudite se da promenite svoju šoping naviku i za početak, pre nego što izvadite novčanik, postavite sebi nekoliko korisnih pitanja:

#Da li ću ovo moći da iskombinujem na barem 3 načina?

Pre nego što kupite neki odevni komad uvek pokušajte da ga locirate u svoj garderober i zapitajte se sa čime biste ga mogli nositi. Dakle, umesto da kupite ono što vam se TOLIKO dopada, odaberite ono što ćete TOLIKO nositi, na najrazličiteije načine i u najrazličitijim kombinacijama, jer imate uz šta.

Pročitajte: Izgradite svoj stil – Modna pravila u koja žene od stila veruju!

#Uložite u aksesoar pre nego u modni komad

Pametno ulaganje, kada je moda u pitanju, je ulaganje u aksesoare, jer je reč o detaljima, koji će svakom outfitu dati lični pečat i koji će vas služiti godinama, ako birate pametno, kvalitetno i igrate na kartu dobre stare klasike.

#Prodajte odeću koju ne nosite i kupite novu

Kako biste sebi obezbedili uštedu s vremena na vreme organizujte čistku svog garderobera, a stvari koje više ne nosite prodajte, kako biste dobili priliku da od zarađenog novca sebe počastite novim odevnim komadom, ali tako da vaš budžet to ne oseti.

Žene će se šopinga preteško odreći, ali to ne znači da ne mogu kupovati i raspolagati mnogo pametnije. Zato, kada sledeći put odlučite da krenete u kupovinu zastanite, ostavite impuls po strani i obradujte sebe izvanredno korisnim, svedenim šopingom uz samo tri saveta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp