Search
Close this search box.

Večernja rutina od svega 4 koraka za savršen početak novog dana

Svi konstantno pričaju o važnosti dobre jutarnje rutine, za koju se moramo složiti da znatno popravlja dan i čini da se osećamo produktivnije i energičnije. Međutim, mi smo stava da do produktivnog jutra ne može doći, ukoliko nemamo podjednako opuštajuću večernju rutinu, koja će nam pomoći da rasterećeno završimo naporan dan i polako se pripremimo za novi koji je pred nama.

Ako svoj dan do kraja izgurate produktivno, sutradan, kada ustanete i počnete sa pripremama za posao, dovoljno će biti da otvorite oči, istegnete se, umijete i uz kafu proverite svoj dnevni raspored, bez žurbe i stresa.

Produktivna večernja rutina sastoji se iz nekoliko jednostavnih zadataka, koje bi vam tokom jutra oduzele više vremena i stvarale bi vam dozu nepotrebnog stresa, zato se pripremite veče unapred i ujutru će vaš dan krenuti boljim tokom.

Pročitajte: Da li koristite maske za spavanje? Vreme je da počnete i to iz ova 4 razloga!

Pripremite se

Neverovatno je olakšavajuće pripremiti se za posao unapred. Odvojite uveče odevnu kombinaciju za naredni radni dan, spakujte neophodne stvari u tašnu i pripremite doručak i barem jedan zdravi obrok, koji ćete imati na poslu, kako biste se dobro osećali u svojoj koži. Kada sve spremite unapred, ujutru ćete imati vremena da malo više odspavate, popijete kafu na miru i rasterećeni krenete na posao.

Počistite

Koliko god da ste umorni, dajte još malo sebe i uredite kuću nakon napornog dana, jer sve je mnogo jednostavnije kada jutro započnete u čistoj kući. Zapamtite: Sređena kuća – Sređene misli!

Proverite svoj planer

Obavezno proverite svoje obaveze za sutrašnji dan, pripremite se za važne sastanke, ili projekte na poslu, ali i isplanirajte neku sitnu porodičnu aktivnost koja će za sve vas predstavljati opuštanje. Ne zaboravite da u planer unesete i obroke za naredni dan, jer koliko god banalno zvučalo, nateraće vas da jedete zdravo i redovno.

Opustite se

Naravno, važno je da svaki naporan dan završite opuštanjem, u zagrljaju voljene osobe, kraj tv-a, ili uz knjigu. A kada provedete neke lepe trenutke, ne radeći ništa konkretno, posvetite se svojoj ustaljenoj beauty rutini. Nega je veoma važan korak u završetku dana, jer ima izuzetan relax učinak na um i telo. Provetrite spavaću sobu, ugasite svetla i internet i pokušajte da kvalitetno odspavate 7 do 8 sat.

Na ovaj način završen dan, učiniće da se ujutru probudite odmorni i orni za nove radne pobede, sa osećajem da za vas zaista ne postoji nemoguće!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp