Search
Close this search box.

Vesna Stošić – Moda kao način života

Vesna Stošić je profesorka na Akademiji del Lusso, a modom se bavi oduvek. Uvek je volela da kreira i da od običnih komada garderobe, napravi onaj po kojem će dama koja ga nosi ostati upamćena. Kreira s ljubavlju i kaže da ona ne radi, već da živi modu.

ruzica8

,,Moda je najrasprostranjeniji stil u ponašanju. Bilo da je to odeća, šminka ili obuća. Modna industrija je proizvod modernog doba. Možete nešto napraviti i time pokazati svetu ko ste i šta ste. Moda je ono što se nudi četiri puta godišnje od strane dizajnera, a stil je ono što vi birate svakoga dana – to je vaš zaštitni znak. Stoga, birajući ono što nosimo možemo definisati svoj stil i izraziti svetu šta mislimo i ko smo. Na ovaj način šaljete snažnu poruku. Predlažem da ona bude jedinstvena i nezaboravna, a ne onakva kakvu šalju svi drugi.”

ruzica1

Uživa u kreiranju, a uživa i dok predaje na Akademiji del Lusso.

,,Predajem na Akademiji del Luso od samog otvaranja predstavništva u Beogradu, dakle od 2005. godine. Kada sam završila Modni dizajn i modelarstvo u Španiji, nisam se ni nadala da ću jednog dana raditi u takvoj prestižnoj školi. Kod nas su potrebna poznanstva dabi neko uplivao u te vode, a ja nisam neko ko voli da moli, niti plaća nekoga da moja haljina izađe u modnom časopisu. Sve nađe put u životu, samo pazite šta želite!”ruzica3

Iako je moda njena velika strast, Vesna kaže da bi volela da ima više vremena za stvaranje. Ipak, najvažnije od svega je biti majka, a ona je u tome i više nego uspešna.

,,Rad na akademiji poslednjih deset godina i nije ostavio mnogo vremena da se potpuno posvetim svom brendu. Tako nešto zahteva da se predate tome 100%, u suprotnom ne treba ni pokušavati. Dakle, nisam želela jer sam htela da budem na prvom mestu dobra majka, koja će posvetiti vreme i pružiti ljubav svom detetu. To je mnogo veći uspeh. Ovako, pravim i radim onoliko koliko mogu i ono što se dopada meni i mojoj ćerki, Nastasiji, i to mi je sasvim dovoljno.”

A photo posted by vesnastosic (@vesnastosic) on

Svaki Vesnin komad garderobe napravljen je ručnim radom, koji se u Srbiji sve više ceni. Ipak, u svetu je custom made stvar prestiža i stila.

,,Ručni rad je, na žalost, više cenjen u inostranstvu nego kod nas. Malo koga od mlade generacije interesuje tako nešto. Ovi džemperi od debele vunice, koje sama pletem, se prodaju u inostranstvu za 400 – 450 evra, a kape za 50. Sama vunica je skupa i nema je u nabavci u Srbiji. Moji radovi su, naravno, mnogo pristupačniji, jer cene prilagođavam tržištu.”

vesna s

Iako bi u Španiji, ili u Australiji, gde je rođena, od svog posla mogla da živi mnogo bolje, Vesna sa osmehom ističe da novac olakšava život, ali da je najvažnije od svega živeti život po svojoj meri.

”Čovek je srećan ako moze da se bavi onim što voli, to je istinski blagoslov. Bitno je šta i čime se bavite u svom životu. Teško da ćete biti ispunjeni ukoliko se bavite nečim što vam ne donosi radost i ako to radite isključivo zbog materijalnih sredstava. Pronađite svrhu svog života, inače ćete biti kao telo bez duše!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp