Search
Close this search box.

Fitness priručnik: Kako do ravnog stomaka kod kuće?

vežbe za ravan stomak

Čak i žene koje vode računa o ishrani, neretko kubure sa viškom kilograma nataloženim u regiji stomaka. Ukoliko želite ravan stomak, važno je da osvestite da su, bez obzira na vašu ishranu, vežbe najvažniji deo vaše fitness rutine.

Pre nego što odaberete vežbe za ravan stomak, koje redovno možete raditi i u udobnosti svoga doma, važno je da iz ishrane izbacite ugljene hidrate i prerađene šećere, a fokus u ishrani prebacite na vlakna i proteine.

Ako se pravilno hranite, redovno spavate i napravite plan treninga u koji ćete uključivati ove vežbe za stomak, za 3-4 nedelje bićete oduševljeni rezultatima.

Vežbe za stomak, koje tope masne naslage i definišu mišiće:

#Plank

Plank ili izdržaj, po mišljenju stručnjaka najefikasnija je vežba za stomačnu grupu mišića. Reč je o statičnoj vežbi snage koja jača zidove trbušnih mišića. Počnite sa izdržajima od trideset sekundi, između kojih ćete praviti pauze i radite tri serije po pet ponavljanja. Potom, povećavajte intenzitet, kombinujte plank položaje, a ukoliko nemate inspiracije, ispratite predlog fitness instruktora.

#Ruski okret

Savršena vežba koja topi masne naslage u predelu struka. Reč je o vežbi koja jača trbušne mišiće – ravni trbušni mišić, spoljašnji kosi trbušni mišić, unutrašnji kosi trbušni mišić i poprečni trbušni mišić. Pored toga reč je o vežbi koja poboljšava držanje celog tela.

#Podizanje nogu

Iako je ova vežba namenjena za jačanje kukova, ova vežba korisna je i za jačanje mišića donjeg stomaka. Reč je o zahtevnom nizu vežbi, koje zahtevaju podizanje noge tako da u odnosu na telo formirate ugao od 90 stepeni, ako ipak to ne možete da počnete, pokušajte sa uglom od 45 stepeni, koji ćete postepeno povećavati.

Foto: @pamela_rf

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp