Search
Close this search box.

Vreme je da postavite sebi samo jedno pitanje: Da li je ovo stvarno posao koji još uvek želim?

@galmeetsglam

Predpostavka je da smo svi kao mali imali posao iz snova. Neko je želeo da bude advokat, neko učiteljica, neko šnajder, neko balerina… Recimo da je većina ostala pri tom snu, obrazovala se u tom smeru i u jednom momentu počela da radi taj svoj posao iz snova, a onda… Onda smo shvatili da je u realnom svetu to samo posao kao i svaki drugi i da su sva naša očekivanja izneverena. Našli smo se nekim čudom u neverici i sa pitanjem: Da je ovo stvarno ono što želim da radim!?

Međutim, sa idejom da smo svoje obrazovanje usmerili ka tom poslu, i sa uverenjem da nismo stučni ni za šta drugo, a možda i zbog straha od promene, često ostajemo na poslovima koje ne želimo. Zapravo, postoji jednostavna formula za pronalaženje posla u kojem ćemo uživati.

Donosimo vam nekoliko saveta koji će vas kritički osvestiti u pogledu vaše karijere, nateraće vas da se vratite svojim talentima i strastima. Ovi koraci pomoći će vam da uvek odaberete najbolje rešenje pri donošenju bilo kakve profesionalne odluke.

Napravite listu stvari u kojima uživate, a u vezi su sa poslom

Bez obzira da li se odnosi na trenutni posao ili na neki koji ste nekada radili, napravite ovu listu kako biste se setili šta vas u vezi sa poslom kojim želite da se bavite ispunjava. Ukoliko ovu listu dopunite svaki put kada u poslu uživate, moći ćete sami da kreirate način rada, a to je savršen način da svoj posao pretvorite u posao iz snova!

Svedite spisak na samo tri stvari

Ukoliko ne uspete da svoj trenutni posao ponovo pretvorite u posao iz snova, vreme je da potražite drugi, koji će to zaista biti. Ali kako!? Jednostavno je. Svedite napravljenu listu stvari koje vam prijaju u poslu na samo tri, bez kojih ne možete. Kada to uradite imaćete jasnu sliku vašeg budućeg posla iz snova i potrudite se da počnete da ga radite.

Ukoliko vaša “skica” ukazuje na to da bi bilo najbolje da potpuno promenite profesiju – ne plašite se. Promena će značiti da ćete jednostavno raditi ono za šta ste talentovani, sa mnogo ljubavi, a ako vam treba dodatno znanje, uvek se možete upisati na neki kurs ili naučiti sve ono što vam je potrebno za novi posao. Možda će vam biti potrebna pomoć, možda ćete moći sami, ali nikad ne zaboravite da se put ka uspehu nalazi u vašoj volji i odlučnosti.

Još jedna bitna stvar je da, ma koji posao da radite, neophodno je da se dokažete isključivo sebi!!! Zato nema potrebe da se opterećujete dodatnim projektima ili poslovima, ako to istinski ne želite. Tako samo dodajete sebi dodatni stres koji guši ljubav prema poslu. Radite dok uživate u poslu, a ne da biste ispunili formu koja nikako ne bi trebalo da bude važnija od suštine!

Zašto sve počinjemo “od sutra” i kako da sutra postane sad?

I zapamtite: Ukoliko na poslu koji trenutno radite nemate barem dve od tri stavke koje su vam primarne za lično zadovoljstvo, krenite hrabro u potragu za onim koji će imati sve što je neophodno da postane posao koji zaista želite da radite i koji će pokrenuti vaš pun kreativni potencijal! Želimo vam mnogo sreće!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp