Search
Close this search box.

Zašto vam veza neće doneti sreću?

Dok smo sami neretko priželjkujemo da pronađemo partnera, da se zaljubimo i da u našem životu sve nekako krene na bolje, nesvesni činjenice da veza ne može i neće promeniti odnos koji imamo prema sebi.

Čak i kada imate sreće i u život vam uđe divna osoba, koja vas voli, vi se nećete osećati bolje zbog toga, jer vaš partner ne može promeniti vaše viđenje sebe, vi niste bolja i vrednija osoba, samo zato što ste vredni nečije ljubavi.

Sve dok se ne razvijete i potpuno ne spoznate sebe, dok ste sami, nećete moći da date svoj maksimum u vezi i bićete iscrpljujući i po sebe i po vašeg partnera. Zato je veoma važno da naučite da srćeu spoznate u sebi, pre nego što započnete vezu, kako bi vas vaš emotivni partner zaista usrećio.

Zato je neophodno da biramo da budemo sami, sve dok iz sebe ne izvučemo svoj maksimum, a segmenti na kojima tada moramo raditi su sledeći:

Naučite važnost svog vremena

Svakoga dana ukradite neko vreme za sebe, kako biste slušali muziku koju volite i spremili sebi zdrav obrok, pročitali par strana knjige, ili pogledali epizodu serije. To vreme neće drastično promeniti ništa u vašem životu, ali će vas naučiti da boravite sa sobom, da prihvatite svoje vrline i mane i duboko zavolite sebe.

Preuzmite odgovornost

Srećni ljudi su oni koji preuzimaju odgovornost za svoje životne odluke. Razmislite o svemu onome na čemu treba da radite, kako biste zablistali na svim životnim poljima i dali svoj maksimum. Idite uvek korak po korak i promišljajte o svakom svom postupku, jer tek kad znate šta želite i kako da to ostvarite zaista ste srećan čovek.

Naučite da se nosite sa teškim emocijama

Često želimo da smo u vezi, kako bismo pobedili tugu, strah, nesigurnosti, ali sva ta osećanja ulaze u vezu sa nama, jer nismo naučili kako da ih prevaziđemo i ostavimo iza sebe. U periodu kada ste nesigurni i kada vam je teško, neophodno je da budete sami, da smognete snage i nađete način da se borite sa vašim demonima. Tek kada se prvi put izborite sa lošim emocijama bićete sposobni da ih kroz život ponovo prevaziđete.

Tek kada naučite da pobedite slabosti, zavolite svoje mane i tragate za svojom srećom, biće vam zaista lepo u vašoj koži, sa partnerom, ili bez njega, ali ako se kao nepotpuna verzija sebe upustite u vezu, trebalo bi da vam bude jasno da ne samo da nećete biti srećni, nego nećete biti kadri da usrećite voljenu osobu. Zato, kada tragate za srećom, počnite od rada na sebi, a ljubav će doći kad budete spremni.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp