Search
Close this search box.

Zašto žene traže razvod?

I u dobru i u zlu, bračni savetnici smatraju se pouzdanim ekspertima kada je polje razvoda u pitanju. Realno, oni su često poslednje utočište parovima koji razmišljaju da napuste brak. Zahvaljujući tome, oni poseduju dragoceno znanje kada se radi o shvatanju šta tačno dovodi partnere do toga – i kako da zaobiđemo te neprijate okolnosti.

Zato smo odradile malo MCT istraživanje i prikupile informacije o tome koji je glavni razlog zašto žene žele razvod.

Šta je to što bračni savetnici najčešće čuju od žena? Šta je to što ih dovodi to bespovratne tačke u brakovima? Prema mnogim psiholozima, radi se o tome da se žene često osete kao da ih muževi uzimaju zdravo za gotovo i da je brak u potpunosti njihova odgovornost.

Da bi brak funkcionisao, oba partnera moraju biti prisutna. Svi valjda znamo da brak zahteva pažnju, trud i dobru komunikaciju. Na kraju dana, mnoge supruge sagledaju šta su sve uradile za svoje porodice i zapitaju se – gde je za sve to vreme bio njihov muž. Posle niza godina ovakvog disbalansa, mnoge žene se  vremenom zapitaju: ,,Zašto se uopšte trudim?

Kao i u svakoj vezi, otvorena komunikacija je ključna kako bi odnos bio srećan, zdrav i dugotrajan. Dobre veštine komuniciranja su glavni sastojak svakog zdravog braka. Veliki broj žena se, nažalost, oseća nevidljivima, nečujnima i necenjenima u svojim vezama.

U slučaju da ste proživele sličnu situaciju, šta biste vi dodale na listu razloga? Podelite vaše viđenje sa nama!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp