Search
Close this search box.

3 saveta za makeup početnike

Kada lagano ušetamo u tinejdžersko doba, nešto oko čega najviše brinemo postaje naš fizički izgled. Bilo da smo stariji ili mlađi, volimo biti lepi, ali svoju lepotu posebno žele naglasiti devojke. Neke od njih ponekad malo preteruju – koristeći pogrešne prozivode ili ipak samo počnu prerano.

Zato izdvajamo tri pitanja koja svaku devojku, makeup početnicu, muče – i na njih dajemo odgovore.

KADA JE PRAVO VREME ZA ŠMINKU?

Češto se baš to pitanje vrti po glavi mnogih devojaka. Iako su neke cure razvijene i izgledaju starije i u osnovnoj školi, ipak je pravo vreme za šminku srednja škola. Realno gledano i to može biti rano rano, ali treba razumeti one koje žele lepo izgledati i u ovom dobu – tada su devojke već u zrelijim tinejdžerskim godinama, pa je sasvim opravdana želja za ulepšavanjem i uglađenim izgledom. U ovom periodu, neretko je da su mlađima uzor starije devojke i žele biti baš poput njh.

Sve pre toga nije prihvatljivo, jer naša koža nije spremna na šminku i na zatvaranje pora. Na taj način možemo uništiti svoj ten, možda čak i za ceo život.

KAKO SE ŠMINKATI?

Važno je shvatiti da to što se šminkate i želite lepo izgledati u školi, ne znači da idete na modnu pistu. Svakako treba biti umeren, izgledati prirodno i mladalački. Osim toga, ako ćemo već govoriti jezikom omladine, ni jedan dečko ne voli tonu šminke na devojci. 🙂

Lagani puder, maskara i povremeni ajlajner su sasvim dovoljni. Ukoliko je to neophodno, puder će ujednačiti vaš ten, a maskara i ajlajner istaknuti vaše oči. Slažemo se i s tim da s vremena na vreme ni nude karmin neće škoditi.

KOJE PROIZVODE KORISTITI?

Kada tek krenete sa šminkanjem ne trošite novac na skupu šminku, jer ni profesionalnim šminkerima nekad nije potrebna, a kamoli vama. Nemojte se rasipati na nešto što još u celosti niste savladale.

Radije kupite neki jeftiniji, a dobar brend, poput Essence-a, koji će biti za istu svrhu, ali ipak vama pristupačniji.

Mladi uglavnom preporučuju i Catrice marku, koja ima jako dobar puder i maskaru!

Pogledajte i savete Jelene Perkunić za školski makeup!

Nikolina Budimir – Bekan
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp