3 trenda za negu kose, koje ćemo praktikovati ove godine!

Početak Nove godine sa sobom je doneo niz novina u našim životima. Od novih navika, planova, modnih, pa čak i beauty trendova, postoji mnoštvo noviteta, koje smo želeli da isprobamo već na samom početku godine, kako bismo promenili staru rutinu i postali za nijansu drugačija i bolja verzija sebe.

Promene u beauty svetu ove godine najavile su nekoliko novih trendova u negi kose, a kako je kosa simbol ženstvenosti svake od nas, odlučili smo da sa vama podelimo nove hair trikove za sjajnu i negovanu kosu.

Tokom zime naša kosa je izuzetno tvrdoglava, pa su i stilizacija i nega poseban izazov za nas.

Prvi hair trend koji će ove godine predstavljati revolucionarnu promenu je minimalno pranje kose, kako ne bismo isušivali prirodna ulja dlake i tako štetili kvalitetu kose. Rešenje za ovo pronalazimo u šamponima za suvo pranje, koji će, ako je verovati stručnjacima, biti jedan od neophodnih proizvoda na našim beauty policama. Reč je o proizvodima koji u samo nekoliko poteza kosi vraćaju svežinu i sjaj i odlažu bar za dan potrebu za regularnim pranjem.

Ove sezone konačno ćemo malo pažnje posvetiti i skalpu naše glave, koji je izuzetno važan za pravilan rast naše kose. Kako bismo skalp negovali na pravi način u svoju beauty rutinu uvešćemo pilinge i masaže, koje ćemo praktikovati pri svakom pranju kose, kako bismo detaljno očistili skalp od masnoća i nataloženih mrtvih ćelija i podstakli bolju cirkulaciju temena glave.

Još jedan veliki trend dolazi nam iz inostranstva, a reč je o hibridnim proizvodima za stilizaciju kose, koje ne samo da nam štede vreme neophodno za besprekornu stilizaciju, već smanjuju dugotrajnu izloženost naše kose visokim temperaturama. Reč je naravno o četkama koje istovremeno suše i ispravljaju kosu i daju savršene efekte za svega 15-ak minuta, što za svaku od nas predstavlja spasonosno rešenje.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp