Search
Close this search box.

4 načina da izgledate mladoliko i bez botoska!

Čini se da su beauty trendovi, Instagram i slava večite mladosti ženama uterale strah u kosti i od najmanje bore, koja se sasvim prirodno pojavi na njihovim licima. Ideja da žena ne stari, kao ni da starenje ne može biti lepo, potpuno je suluda. Žena koja prirodno, negovano i lepo stari lepa je u svakom svom dobu i važno je da toga bude svesna.

Ipak, sasvim je uredu ako želite da odložite proces starenja. I znate šta? Postoji nekoliko jednostavnih beauty tehnika koje vam mogu pomoći da svoje lice održite jedrim i zategnutim, a da ne morate da razmišljate o botoksu.

#Svakodnevna masaša lica

Naše lice, baš kao i telo sazdano je od mišića. Da bi se održao tonus facijalnih mišića, masaža lica veoma je važna, jer predstavlja svojevrstan tip vežbe koji vaše lice čini posebno jedrim. Da li ćete masažu izvoditi prstima, Gua Sha kamenom ili rolerom od žada stvar je ličnog izbora, ali ona bi zaista trebala da postane važan deo vaše svakodnevne rutine.

Pročitajte: Vaš tip kože otkriva – Potpuno prirodna nega za savršeno čistu kožu!

#Vežbe kapaka

Žene se strašno boje spuštenih kapaka, i mada je čini se ovo neizbežan proces, postoji način na koji ga možete usporiti. Svakodnevno stavite kažiprst ispod sredine obrve i zatim 30 puta podižite obrvu, a zatim postpupak ponovite i na drugoj obrvi. Ovi pokreti blago će zatezati kožu vašeg gornjeg kapka, što bi, ukoliko svakodnevno ponvaljate ovu vežbu, dugoročno moglo da spreči spuštanje vaših kapaka.

#Osvežite svoju rutinu

Rutinu dugo niste menjali, igrate na kartu sigurnog, ali vaša koža ne izgleda sjajno – došlo je do prezasićenja. Potrebe vaše kože s vremenom se menjaju, a ukoliko je vaš cilj da ona bude u besprekornom stanju važno je da naučite da osluškujete njene potrebe i kreirate jedinstvenu rutinu koja će u datom trenutku zasititi potrebe vaše kože.

#Higijena lica je važna

Znamo da ste svesni koliko je važno da svako veče skinete ostatke šminke sa svog lica. Pre bilo koje nege, zaista je važno da ste potpuno sigurni da je vaše lice čisto i bez trunke šminke.

Foto: @cellajane

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp