Search
Close this search box.

4 načina da prijatelje podsetimo da su još uvek važan deo naših života

Složićete se da život koji danas živimo nimalo ne podseća na onaj koji smo vodili pre deset godina. Naime, vreme danas neuporedivo brže prolazi, obaveze se samo nižu, a mi čini se nikada manje vremena nismo posvećivali negovanju prijateljstava.

Ipak, prijateljstva koja su davno stečena na podrazumevaju se, a porodica koju smo sami stvarali zahteva određenu ljubav i pažnju. Zato danas donosimo nekoliko predloga da pronađete način i posvetite se svojim prijateljima, kako biste negovali odnos, koji vam u životu mnogo znači.

#Zajednička večera

Ako ste umorni, a vremena posle posla imate malo, pozovite prijatelje na zajedničku večeru u udobnosti svog doma. Ipak, kuvajte zajedno i podsetite se vremena kada ste u nečemu svi zajedno učestvovali. Osim što ćete imati pomoć, zabavićete se i uživati i što je najvažnije, setićete se koliko je vaše zajedničko vreme neprocenjivo.

#Veče društvenih igara

Ako pred sobom ipak imate vikend koji ste namenili zabavi sa prijateljima, organizujte veče društvenih igara. Uz grickalice, piće i glasan smeh, probudiće se takmičarski duh, a prisetićete se i brojnih anegdota i uspomena, koje će vas vratiti u neka lepša, ne tako davna vremena.

#Zajedničko putovanje

Čini se da zajedno niste putovali od ekskurzije. Neka ovo bude godina promene. Već sada okupite ekipu, osmislite rutu puta i organizujte odmor za pamćenje, sa onom ekipom sa kojom su leta nekada bila nezaboravna.

#Napišite pismo

Ako vas je vreme razdvojilo, dele vas kilometri, vremenske zone ili jednostavno život i obaveze. Napišite prijatelju koji vam nedostaje pismo, opišite mu dan svog života, kako bi se čitajući osetio kao da je pored vas. Pošaljite mu fotografiju i poklonite malo pažnje. Na ovaj način učinićete da se neko koga volite oseti istinski srećno.

Prijateljstva su poput biljke, potrebno je zalivati ih, čuvati, negovati, držati na svetlom i toplom mestu, punom ljubavi. Zato je važno da se svojim prijateljima posvetite, pokažete im da se njihovo prisustvo u vašem životu ne podrazumeva i da su vam i danas oni izabrana porodica, koja vaš život čini potpunim.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp