Search
Close this search box.

5 načina da ovaj vikend bude bolji od drugih!

Ako se osvrnete samo mesec, dva unazad primetićete jednu zanimljivu činjenicu, a to je da vam je svaki vikend uglavnom isti. Možda malo više sna, pospremanje kuće, spremanje ručka, posvećivanje pažnje porodici, odlazak kod roditelja i čini se da je iz nedelje u nedelju sve poput jednog začaranog kruga. Zato smo mi odlučili da istražimo, šta biste to mogli da radite ovog vikenda, kako bi on bio bolji i uzbudljiviji od onih pre njega.

Posetite pozorište

Iako sezona još uvek zvanično nije počela, Atelje 212 već održava predstave, pa biste jedno veče mogli da provedete u pozorištu, posmatrajući otelotvorenje jedne umetničke priče na sceni. Pronađite savršeno društvo i posle predstave obavezno idite negde na čašu vina, kako biste sumirali utiske.

U subotu vas na repertoaru očekuje “Urnebesna tragedija” na sceni Mire Trailović, po scenariju legendarnog Dušana Kovačevića i po našem mišljenju ovu simboličnu predstavu o tankoj niti između ludila i zdravog razuma ne bi trebalo da propustite!

U nedelju, na istoj sceni, možete pogledati “Getsimanski vrt” političku dramu inspirisanu delom Dejvida Hera. Ako volite porodične intrige, spletke, a pre svega fantastičnu glumu, ovo je prava predstava za vas.

Svetski dan čišćenja prorode

Ukoliko ste pak voljni da dan provedete u prirodi, a pri tom gajite i ljubav prema istoj, možete se pridružiti akciji, koja je napravljena u ime Svetskog dana čišćenja prirode, koji je u subotu 21.9. Kada će se grupa volontera okupiti u 10h na sportskim terenima Košutnjak, kako bi u Pionirskom gradu sprovela akciju čišćenja.

Svetski dan čišćenja je najveća volonterska akcija koja se održava već 10 godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredine otpadom. Primera radi, u akciji održanoj 2018. godine učestvovalo je 18 miliona ljudi iz preko 158 zemalja, pri čemu je sakupljeno preko 88.500 tona otpada.
Akcija u Pionirskom gradu, povodom Svetskog dana čišćenja, će ujedno biti i završni događaj kampanje “Trash izazov Srbija” koju je Ekostar Pak, nacionalni operater upravljanja ambalažnim otpadom realizovao na preko 40 lokacija u Srbiji u saradnji sa brojnim organizacijama i sa preko 3.000 volontera, kao i deo projekta “Ne prljaj, nemaš izgovor” SBB fonadacije, zahvaljujući kojim se i Srbija priključila programu globalne društvene akcije sa ciljem podizanja ekološke svesti i sprovođenja trajnih promena kako bi se okončao problem epidemije otpada koji ugrožava našu planetu.

Akcija u Pionirskom gradu će imati i humanitarni karakter jer se 21.09.2019. na lokaciji obeležava i završnica Nedelje solidarnosti (14-21.09.2019.) u saradnji sa Crvenim krstom koji će organizovati prikupljanje paketa za socijalno ugrožene porodice.

Bioskop

Svi mi s vremena na vreme uživamo u ponovnoj poseti bioskopu, kokicama i društvu voljene osobe. Zato ovog vikenda posetite projekciju filma Ona mi je sve i sa svojom voljenom osobom uživajte u uzbudljivoj ljubavnoj priči, nakon koje ćete shvatiti, da se u odnosu na sve životne vrednosti ljubav ceni malo više!

Šetnja u prirodi

Sudeći po vremenskoj prognozi ovaj vikend biće idealan za šetnju u prirodi, jer neće biti kiše, već će biti svež jesenji dan, okupan suncem. Zato se udobno obucite i uputite se u prirodu, gde ćete sa svojom porodicom dan provesti u intenzivnoj šetnji i istraživanju prirodnih lepota, a kako biste spojili lepo i korisno instalirajte na svoje telefone aplikaciju “Pruži korak”, koja će meriti vaše korake i konvertovati ih u dinare koji će potom biti donirani organizaciji NURDOR. Na ovaj način uradićete nešto dobro za svoje zdravlje, ali i nešto humano za decu, kojoj vaše malo znači sve!

Pročitajte knjigu

Ako ovog vikenda želite dozu motivacije, koja će vas pogurati da date sve od sebe u svom poslu, pokrenete neku svoju ideju i možda napokon postanete sami svoj gazda, ili ako jednostavno želite da pročitate uzbudljivo štivo, ovog vikenda preporučujemo “Umetnost pobede” Fila Najta, odnosno priču o ideji i borbi za uspeh, nikog drugog, do tvorca omiljenog sportskog brenda – Nike!

Već sad osmislite koju biste od ovih aktivnosti mogli da sprovedete u delo ovog vikenda i potrudite se da svakog sledećeg uvedete neku malu promenu, jer je za sreću potrebno samo malo inovacije i truda.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp