Search
Close this search box.

6 životnih odluka, koje možete doneti sad, a zbog kojih se nikada nećete pokajati!

Ponekad svoje ne delanje ne objašnjavamo kako bi trebalo, ali jednostavno je reč o strahu i to ne ma kakvom strahu. Pretpostavka je da svako od nas ima viziju sebe, u kojoj uživa, dok o njoj razmišlja, ali malo šta preduzima da bi do svoje vizije stigao.

Ako se pitate zašto? Odgovor je jednostavan: Živimo u strahu da ne izneverimo srećnu viziju sebe, nesvesni da smo već izneverili sebe, jer nismo ni pokušali da do svoje vizije stignemo.

Bilo kako bilo, svaki početak je težak, a naročito onaj koji se temelji na promenama. Međutim, u trenutku kada ste prepoznali ovaj strah, vi ste zakoračili na put svoje vizije, na kome ćete napredovati donošenjem odluka, zbog kojih zaista nećete žaliti ni jednog trenutka u budućnosti, jer ste krenuli putem svoje sreće!

Detaljna promena i rad na sebi zahtevaju disciplinu, koja je ponekad nemerljivo teška. Međutim, radi se o tome da postoje samo dve stvari, sa kojima se možete suočiti: surovost, koju samodisciplina može da zahteva, ili bolno razočaranje, jer niste ni pokušali.

Postoji nekoliko odluka, koje će vas osnažiti da hrabro koračate, ka svojoj viziji, koje možete doneti danas, sutra, ali se zasigurno ni u jednom momentu nećete pokajati, što ste napravili bas te promene u svom životu!

Prihvatite i izrazite svoje JA

Jedna od najvažnijih lekcija, koju bi svako od nas trebalo da u životu savlada, svakako je ta da smo mi jedinstveni i posebni i da baš zbog tih kvaliteta, moramo naučiti da uživamo u sebi, prevazilazeći svaku nesigurnost. Dobar deo života potrošićete da spoznate i prihvatite osobu kakva ste i to je zaista uredu, ali kada to otkrijete, dozvolite joj da slobodno živi, da uživa u svojoj jedinstvenosti i da vi upravo na taj način okusite ukus slobode, otvorenosti pred svetom i svih lepota, koje u životu spoznajete na svoj način, jer niko više ne razmišlja baš kao vi! Dajte sebi šansu da uživate u onome što ste, bez zadrške, to je najveći korak ka viziji sreće!

Poštujte svoje zdravlje

Na žalost, jedna od najvećih istina koju ćemo u životu spozanti, upravo je ta da zdravlje uglavnom počnemo da cenimo onda kada ga izgubimo. Ne dozvolimo sebi da nam se to desi. Jednoga dana možemo se probuditi bez posla, čak i krova nad glavom, ali da bismo sve stekli ispočetka, jedino je važno da smo zdravi fizički i psihički, kako bismo u sebi pronašli snage da krenemo iznova.

Dužnost vam je da brinete o svom zdravlju, da nađete način da se sačuvate od stresa i budete odgovorni za sebe, jer to je jedini način da budete odgovorni prema svom životu i onima koje volite.

Prestanite da živite od tuđih mišljenja

Istinski srećan čovek je onaj koji u svoje snove veruje i to mu je zaista dovoljno. Takav se neće spotaći na prvi komentar i sumnju okoline. Hrabro će preskočiti kamen i težiti svom cilju. Ne da bi drugima dokazao da greše, već da bi sebi dokazao da može!

Ne budite kontrol frik

Ništa se na svetu ne može iskontrolistai, jer sila u koju, tamo gore verujemo, za nas uvek ima neki novi izazov ili iskušenje. Eto, danas ste možda zakasnili na autobus, pa na posao, pa na važan sastanak, ali ste ipak uspeli da zadivite poslodavce i da realizujete svoj projekat. I šta bi onda život bio bez malo izazova? Otrgnite se kontroli i pustite da se stvari jednostavno dogode.

Bez osuda

Sreća podrazumeva život otvorenog uma. Isto onako, kako ste naučili da preskočite kamenje, koje vam drugi postavljaju na put, morate naučiti i da ne budete ti, koji će svojim komentarima i osudom sputati druge. Zašto? Jer to nije fer! Usput, ko vam daje za pravo da sudite o tuđem životu, kada niste bili u njegovoj koži. Naučite da razumete i prihvatite. Zaista ćete više voleti sebe!

Sad je pravo vreme!

Šta vam se danas dogodilo? To, to i… Dakle život! Život se svakodnevno dogaža i ne ostaje u prošlosti, niti nas raširenih ruku čeka u budućnosti. On nam dopušta da ga kreiramo slučajnim reakcijama, u trenutku u kom se događa, što bi od prilike bilo sad. Dakle, ne plašite se da živite u trenutku, jer je jedino to život, sve ostalo su ili šta bi bilo, ili da nije bilo, a tu života nema.

Čini se da ko usvoji ove odluke odmah, zna da će njegova priča zaista imati srećan kraj, i ne samo to. Zamislite da vaša smelost, osmeh i ljubav prema sopstvenom životu postanu inspiracija i motivacija drugima, da se otisnu na put ka sebi? To je posebna vrsta blagoslova i slobodno možemo reći smisao života!

Dokle god je onih koji su spremni da prigrle svoje snove, imaće nade, a dokle god je nade, ima prostora i za…

I živeli smo srećno, do kraja života!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp