Search
Close this search box.

7 razloga zbog kojih je starija sestra najbolji poklon koji ste ikada dobili od roditelja

Postoji jedna osoba koja nas je poznavala pre nego što smo upoznali sebe i kojoj smo, bez obzira na to koliko smo je nervirali, bili beskrajno simpatični od trenutka kada smo progledali. Naše starije sestre su one koje su nas željno očekivale i bezuslovno volele od prvog dana pa sve do danas, iako nam nisu baš uvek to tako otvoreno pokazivale.

Starija sestra, to je najbolji prijatelj kojeg smo na poklon dobili od mame i tate, jedina drugarica za koju uvek znamo da je potpuno iskrena, nezavidna i puna ljubavi prema nama.

S obzirom na sva nestašluke, lekcije i podršku, postoji nekoliko važnih stvari zbog kojih je naša “velika” sestra najveći blagoslov koji su nam roditelji podarili!

9 stvari koje razumeju samo devojke koje imaju starijeg brata

1. Učestvovala je u izgradnji našeg karaktera

Iako vam to nije tako izgledalo, vaša starija sestra bila je jedan od vaših osnovnih modela ponašanja, tokom celog odrastanja. Ma koliko vas nekad nervirala i koliko god niste to sebi žleli  da priznate, ona je intenzivno učestvovala u stvaranju osobe, koja ste danas i na tome treba da ste veoma zahvalne, jer je u vas uložila najbolje od sebe.

2. Zajedno ste naučile da delite

Verovatno ste se tokom celog puberteta neprekidno raspravljale oko toga, koja će šta da obuče. Možda vas je nerviralo kada morate da joj pozajmite nešto, a sigurno da ni ona baš nije bila oduševljena kada joj uzmete omiljene farmerke, ali tokom odrastanja jedna od druge ste naučile da delite. Osmeh na njenom licu kada zna da vam je nekom sitnicom ulepšala dan, neprocenjiv je. Nesebično deljenje među vama dvema, jedan je od većih blagoslova, koji će vas pratiti kroz život.

3. Ona će uvek biti vaš “partner in crime”

Još od kada ste bile male pokrivala vas je kod roditelja za svaku sitnicu. Bila je vaš spas tokom pubertetskih dana. Nikada vas nije odala, niti vam okrenula leđa. Bez obzira kod koga, ona će uvek biti osoba koja će vas opravdati i izvaditi iz problema.

4. Ona je ta koja je odgovorna

Čudno je to nepisano pravilo, ali starije sestre su uglavnom odgovornije od mlađih. Vi jednostavno možete računati na nju, kada je bilo šta u pitanju. Budiće vas za prvi radni dan ili će organizovati porodičnu proslavu, na koju ste vi potpuno zaboravili. Jednostavno, njoj ništa ne promiče.

Evo ko zaista utiče na nas

5. Ona je vaša “učiteljica života”

Iritantno je to priznati čak i sebi, ali ona je uvek upravu. Prošla je neke stvari pre vas, izborlia se sa određenim životnim fazam i problemima i zna kako da vas posavetuje. Ako niste previše tvrdoglave, pa ipak usvojite po koji savet svoje starije sestre, proćićete kroz neke faze sazrevanja sa mnogo manje ožiljaka.

6. Sa njom možete pričati doslovno o svemu

Ona će uvek slušati. Bilo da je reč o ljubavnim jadima ili o problemima sa prijateljima, ona će uvek biti tu da sasluša i ponudi savet. Sa njom možete podeliti sve, čak i one stvari koje nikada ne biste rekli prijateljima.

7. Ona će vam uvek dati pravi savet

Šta god da vam se desi, ona ima pravi savet za vas, posebno kada su u pitanju momci.

Tokom celog života, vaša sestra je neko ko ide u stopu s vama i leči vaše ožiljke. Ona se raduje zbog svakog vašeg uspeha, brine zbog svake vaše nedoumice, gura vas napred, kada više nemate volje i daje sve od sebe da znate da uvek imate čvrst oslonac. Ona je sinonim za ljubav i poverenje i osoba kojoj ćete se uvek prvoj javiti, bilo da su loše ili sjajne vesti.

Vaša “velika sestra” najbolji je poklon koji su roditelji ikada mogli da vam podare.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp