Search
Close this search box.

Spas u zadnji čas! Ako još uvek niste kupili poklone za voljene dame, donosimo osmomartovski gift guide

8. mart nam kuca na vrata i opominje nas da nam nije još mnogo vremena ostalo. Iako smo stava da voljenoj ženi ljubav i poštovanje treba pkazivati svakodnevno, protiv poklona nemamo ništa i ako je ovo još jedan u nizu povoda da obradadujete svoju posebnu damu, tu smo da predložimo ideje za savršneu sitnicu i znak pažnje.

Pročitajte: Zašto slavimo Dan žena?

Donosimo spisak od par poklona koji nikada nisu greška, a koje možete kupiti i u poslednjem trenutku:

#Beauty set

Ono na šta žene nikada ne ostaju imune, definitivno su beauty sitnice, a Dm je kao i svake godine obezbedio brojne popuste na poklon setove, koji su sjajan način da obradujete voljenu damu i vratite joj osmeh na lice.

Bilo da je reč o make up setu, kozmetičkom ili setu parfema, savršen izbor možete pronaći u Dm-u, gde imate mogućnost i da upakujete kupljenje poklone.

#Knjiga

Knjige su uvek dobar izbor, a ako ih kupujete jednoj snažnoj, osvešćenoj ženi, koja u dubini duše neguje ljubav prema feminizmu, kome je današnji datum posvećen, predlažemo vam nekoliko natpisa, koji će joj se zasigurno dopasti.

@theespressoedition

Book lista za snažne žene:

  • Ubiti pticu rugalicu
  • Sluškinjina priča
  • Žene koje trče s vukovima

#Beauty tretman

Ukoliko voljenoj dami uplatite beauty ili spa tretman u nekom salonu, ne samo da ste je obradovali kozmetičkim tretmanom koji će za nenu kožu učiniti čuda. Vi ste joj poklonili vreme za sebe, za koje ona prema sopstvenoj računici, uglavnom nema vremena.

Ipak, ako je dovedete pred svršen čin, to će biti vreme koje će joj duboko psihički i fizički prijati i koje će je podsetiti koliko je važno da u svakom danu izdvoje sat ili dva za sebe.

Pročitajte: Kako da ugodite sebi, ne samo 8. marta, već svakog dana?!

#Gift kartica

Ukoliko voljenu ženu želite da obradujete nečim, ali se plašite da u izboru poklona ne napravite grešku, uplatite joj poklon karticu u njenoj omiljenoj radnji i pružite joj mogućnost izbora da za sebe izabere savršen poklon.

@magalife

#Cveće

Možda najveći i najlepši kliše, koji ovog datuma ipak ima posebnu simboliku i na lice svake žene instant vraća osmeh.

Prva osmomartovska revolucija izbila je na ovaj datum 1857. godine, kada su radnice Njujorške fabrike tekstila izašle na ulice, kako bi se izborile za bolje uslove. U štrajku na isti dan 1908. stradalo je 129 žena. Naredne godine u Njujorku prvi put je obeležen 8. mart u znak sećanja na njih.

Godine 1921. na Drugoj međunarodnoj konferenciji žena u Moskvi odlučeno je da se 8. mart proslavlja kao međunarodni dan žena u celom svetu.

Crveni karanfili su sigurno najpoznatiji simbol Dana žena. Ovaj cvet ima istoriju dužu od 2.000 godina i sa sobom nosi dosta značenja. Veza između karanfila i Dana žena nastala je u SAD-u 1907. godine kada je Ana Džarvis, žena koja je ustanovila ovaj dan, odabrala beli karanfil kao njegov simbol jer je to bio omiljeni cvet njene majke.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp