Search
Close this search box.

9 oslobađajućih saveta za sve iscrpljujuće i stresne dane!

Danas je nedelja, što bi trebalo da znači da je dan za posvetiti se sebi. Međutim, koliko zaista vremena imate za sebe, čak i tokom onih dana kada ne morate na posao? Čini se da je odgovor većine od vas – Sve manje i manje!

Upravo zbog nedostatka slobodnog vremena, koje je, složićete se encijalno za naš unutrašnji mir i oslobađanje od stresa, rešili smo da sa vama danas podelimo savete za sve one situacije, kada zaista morate da pritisnete pauzu i okrenete se sebi, jer u tom trenutku ne postoji niko kome ste potrebniji.

Da biste bili odgovorni prema prijateljima, porodici i hrpi svojih poslovnih i privatnih obaveza, neophodno je da budete odgovorni prema sebi. Šta to znači? To znači da ćete biti sposobni da prepoznate one situacije u kojima ste toliko iscrpljeni da ne možete više ništa da ponudite, da se tada i zaustavite i date sebi šansu da otpustite stres i iznova napunite baterije.

Ako još uvek, u moru svakodnevnih obaveza, niste naučili da efikasno i brzo pomognete sebi, mi smo tu sa gomilom saveta za self care rutinu, koja iz dana u dan postaje naša primarna potreba, ukoliko želimo da sačuvamo psihičku stabilnost i unutrašnji mir.

#1. Ako zaista mislite da preživite svaki svoj dan, naučite da spavate kvalitetno, zdravo i dovoljno!

#2. Vi ste jedna od onih osoba, koja je umetnik u slušanju tuđih problema, ali sada je vreme da naučite i da govorite o svojim. Pozovite nekog bliskog i ispričajte mu šta vas iscrpljuje, osećaćete se mnogo bolje.

#3. S vremena na vreme, a najbolje tokom vikenda, kada niste na poslu i ne morate da proveravate e poštu, budite na digitalnom detoxu 24 časa.

#4. Veoma je važno da naučite da postavite prioritete i da onim manje bitnim stvarima kažete ne!

#5. Provedite dan sa voljenim ljudima. Idite na izlet u prirodu, ili posetite neki muzej, galeriju, ili pozorište. Iznenadiće vas koliko će vam prijati!

#6. Ako previše vremena provodite u zatvorenom prostoru, u svoju svakodnevnu rutinu uvedite polučasovnu šetnju. Primetićete kako je boravak na otvorenom isceljujuć za naše misli i oslobađanje od stresa.

#7. Praktikujte da pravite dnevni rezime i da osetite zahvalnost barem zbog jedne stvari na kraju dana. Ova navika iz dana u dan će vam pokazivati koliko je život zapravo lep.

#8. Kada vam dođe dan kada vam nije ni do čega, dopustite sebi luksuz da ne radite ništa. Biće isceljujuće za vas, kada se sutradan vratite svim svojim obavezama.

#9. Svako jutro započnite omiljenim ritualom, jer će to biti znak da ste svoj dan započeli na najbolji mogući način, što će učiniti da se već na samom početku dana dobro osećate.

Naučite da ovim malim stvarima ugodite sebi, kako biste se sačuvali od gomile stresa izazvane nedostatkom vremena i hrpom natovarenih obaveza. Zapamtite, važno je negovati i voleti sebe svakoga dana, jer ćemo samo tako biti sposobni da svoju ljubav nesebično pružimo drugima i da im ponudimo najbolju verziju sebe!

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp