Search
Close this search box.

Blagodeti kuhinjske soli za negu kože i kose

Jedna od najbitnijih stvari, svakoj od nas, kada su nega i lepota u pitanju, je lepa, bujna i zdrava kosa. A prvi korak u tome je zdravo teme, koje nam omogćava da koren dlake diše, kosa ima volumen i sjaj. Žene često imaju problem sa peruću, a to je jedan od najučestalijih problema koji imamo sa kožom glave, i koji negativno utiče na lepotu naše kose.

Međutim, postoji prirodan način da se izborite sa ovim, jednom nedeljno iščistite svoje  vlasište i ponovo imate kosu punu volumena, sjajnu i bujnu.

Mi smo, kao što već znate, zagovornici prirodnih, najčešće kuhinjskih sastojaka pri nezi kože i kose, jer na taj način izbegavamo jake hemikalije prisutne u nekim kozmetičkim preparatima. Tako vam i ovog puta donosimo recept  za piling kože glave, čiji je glavni sastojak kuhinjska so.

Kako da vaša isfenirana kosa opstane duže

Kuhinjska so vam može pomoći da sprečite učestalo mašćenje kose. Usled aktivnog rada lojnih žlezda, kosa vam se učestalo masti. Ovaj problem može rešiti  malo kuhinjske soli. Stavite 2,3 kašičice kuhinjske soli u svoj šampon i redovno perite kosu sa njim. Rezultate ćete videti već nakon prvog pranja.

Kuhinjska so vam može pomoći i u borbi protiv peruti. Perut je površinski sloj, koji se u vidu mrtvih ćelija taloži na temenu vaše glave. Ona sprečava koren dlake da diše i estetski ne izgleda lepo, kada se bele čestice raspu po kosi. So može iščistiti teme od peruti i sačuvati vlasište od potencijalnih gljivičnih oboljenja, koja mogu izazvati perut. Podelite kosu u nekoliko sekcija i zatim pospite so po temenu glave. Masirajte teme 10-ak minuta mokrim prstima. Zatim isperite vašu kosu i ubrzo ćete se uveriti u rezultate.

So podjednako efikasno podstiče i rast kose. Ona prirodno stimuliše rast dlake. Jednostavno dva puta nedeljno solju izmasirajte teme glave i kosa će vam biti zdrava i brže će rasti.

Kuhinjska so podjednako blagotvorno utiče i na kožu našeg tela. So može biti sastavni deo pilinga za telo koji će našu kožu učiniti mekšom i nežnijom na dodir.

Piling za telo napravite od dve kašike kokosovog ulja  koje je odlično za hidrataciju kože i dodajte mu dve kašike soli, koje će efikasno ukloniti slojeve mrtve kože. Nakon ovog pilinga, telo očistite gelom  za tuširanje.

Ukoliko vam je koža lica osetljiva, možete napraviti masku sa solju, koja će sprečiti iritaciju kože lica. U 4 kašike meda dodajte 2 kašike soli. Masku nanesite na suvu i čistu kožu, izbegavajući predeo ispod očiju. Ostavite je da deluje 15-ak minuta. Nakon toga isperitelice toplom vodom, i iritacija će nestati vrlo brzo.

Prirodna  nega je najbolji način da se brinete o sebi i svojoj lepoti, a mi smo tu da uvek donesemo neku novu i pre svega zdravu i efikasnu ideju, kako biste bile lepe i negovane.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp