Search
Close this search box.

Dekorišite svoj dom u duhu jeseni

Jesen je stigla, temperature su počele da opadaju, a lišće žuti. To znači da je vreme za jesenju dekoraciju doma. Mi vam  donosimo nekoliko ideja i predloga kako da lako i jednostavno unesete dašak jeseni u vaš dom.

 

Šta je trendu ove jeseni?

Trend ove jeseni nije ništa drugačiji od trenda prethodnih godina, jer jesenje trendove diktira nam priroda. Ona je u žutim, narandžastim, braon tonovima i to su neprevaziđene i večne boje jeseni. Suvi listovi u žutim, narandžastim i braon tonovima mogu biti idealna dekoracija za trpezu koju spremate za vaše goste.

Iskoristite najbolje iz prirode

Šišarke su nešto bez čega jesenja dekoracija doma svakako ne može da se zamisli. Možete pronaći svuda u prirodi. Od njih napravite razne aranžmane. Možete  ih upotrebiti u njihovom izvornom obliku, ili ih po želji dodatno ukrasiti. Naprskajte na njih malo laka za kosu, pospite šljokicama i vaš ukrasni detalj je spreman. Šišarke su veoma otporne i dugotrajne tako da ne morate da brinete koliko će trajati vaši ukrasi.

Lešnik, orasi, bademi, osim što su zdrave grickalice za jesenje večeri, ako ih lepo aranžirate mogu biti i veoma lepa dekoracija na vašem stolu. Spojiti lepo i korisno, zašto da ne.

Sveće su definitivno nešto bez čega se ne može zamisliti jesenje veče. Svećnjake možete kupiti već ukrašene u tonovima jeseni, izbor je zaista veliki. Možete se i sami potruditi i napraviti nešto unikatno. Naš predlog je da sveću obložite grančicama ili štapićima cimeta i zavežete ukrasnu traku. Ukoliko budete koristili cimet i miris sveće će biti lepši kada je zapalite.

Tegle su tokom leta bile u trendu za ispijanje raznih osvežavajućih napitaka, a neće zaobići ni jesen, samo ih ovaj put koristimo u drugačije svrhe. Tegle možete vrlo jednostavno ofarbati bojom u spreju, a boju izaberite u skladu sa vašim ukusom ili bojama koje preovladavaju u vašem domu. Tako obojene ih možete koristiti kao svećnjak ili kao vazu. Možete ih dodatno ukrasiti vrpcama, komadima jute ili nekog drugog materijala, šljokicama i sl.

Sad kad smo pripremili vazice, potrebno je da odaberemo i cveće. Tokom jeseni nemamo mnogo svežeg, tako da ukoliko ste ljubitelj sušenog cveća u ovom periodu ga možete držati u vašem domu. Suncokreti su definitivno nešto što podseća na jesen i savršeno će upotpuniti svaki prostor.

Ukoliko ste jedan od srećnika koji u svom domu ima kamin, to može biti idealno uređen kutak za prijatne jesenje večeri.

Bundeve i tikve osim za ukusne recepte možete iskoristiti i za dekoraciju. Na stepeništu, terasi ili uglu prostorije će izgledati veoma lepo. Naročito one neobičnih oblika i boja.

Jesen je period kada priroda izgleda prelepo i zato uživajte u ovom godišnjem dobu.

Osim svih ovih dekoracija koje smo vam predložili i dalje mislimo da su mekano ćebe, topao čaj, dobra knjiga ili društvo najbolja dekoracija za jesen.

Ukoliko vam je potreban predlog za dobru knjigu, kliknite ovde!

Ukoliko ste ljubitelji čajeva, obavezno pročitajte ovu priču!

Spremili smo za vas i veliki JESENjI HOROSKOP. Kliknite ovde i saznajte šta vam zvezde spremaju!

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp