Search
Close this search box.

Evo šta redosled rođenja govori o vašoj ličnosti

Redosled rođenja sam po sebi ne može služiti kao kristalna kugla za vaš ljubavni život, ali to da li ste najstariji, srednji, najmlađi ili jedino dete može definitivno oblikovati vašu ličnost, i to na više načina.

Rana iskustva zaista postavljaju temelje za to kako ćemo se ponašati kroz život generalno, a i kroz romanične aspekte.  Da budemo precizniji, redosled vašeg rođenja može uticati na to kako ćete davati i primati ljubav kroz svoj život. Evo kako se tumači:

Najstarije dete: Kao glavne vrednice u porodici, prvorođeni su organizovani i odgovorni, brižni su i veoma dobro znaju da se staraju o drugima. U vezi možete očekivati da oni daju sve od sebe i da budu izuzetno samokritični.

Srednje dete: Kao prirodni mirotvorci i šampioni kompromisa, srednja deca imaju ,,prednost“. Međutim, oni često mogu biti poneseni mišljenjima drugih. Oni su realistični kada su u pitanju njihove sposobnosti, ali  često su nesigurni kada je reč o tome šta žele od života.

Najmlađe dete: Kao ljudi koji traže pažnju, rizikuju i šarmiraju, najmađa deca su razdragana, spontana i mogu biti odlično društvo, naročito u vezama. Iako se jako dobro snalaze u međuljudskim odnosima, mogu očekivati da drugi donose odluke umesto njih, a neki partneri ih mogu smatrati i za previše buntovne.

Jedinica/jedinac: Kako su svetla uvek bila uperena samo u njih tokom odrastanja, jedinci su tipično konvencionalni, odgovorni i pouzdani. Međutim, zbog te konstantne pažnje, ponekad mogu imati previše potreba i mogu previže zahtevati u ljubavi. S obzirom na to da su navikli na svet odraslih, najmlađe dete može biti najveća noćna mora jednica kada je reč o romantičnim vezama.

Ima li istine u ovim ,,predskazanjima“? Recite nam šta vi mislite!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp