Search
Close this search box.

Hrabrost = hrabro srce

Prijateljica našeg portala i autor projekta ,,Prepoznavanje”, koji se bavi ličnim razvojem, Jelena Đokić, napisala je predivan tekst inspirisan našim portalom, koji je naš tim dirnuo i rasplakao. Pročitajte i javite svoje utiske.

Šta nas sprečava da budemo hrabri? Nedostatak ličnog samopouzdanja? Okruženje u kome smo odrasli ili u kome se svakodnevno krećemo? Šta je za tebe hrabrost? Za mene je ona smisao života.
Hrabra sam, prirodno sam tako rođena. Vaspitana. Možda ponekad i sputavana kroz odrastanje da ne moram baš svugde prva. A i Ovan sam. Malo li je za jedan život ? Najhrabrija sam bila u trenucima kada sam okretala novi list, menjala studije koje me zapravo nisu interesovale, i upisivanje novih, pa i trećih ove godine. Menjala sam i karijeru, već dva puta do sada. Postala vlogerka iz entuzijazma.  Ali sam ponosna na to. Ponosna sam i na moju drugaricu Ružicu koja je osmislila i pokrenula svoje prvo čedo i nazvala ga simbolično My cup of tea. Božanstveno, sve ko da je rasla uz mene – ona prirodno radi ono što joj prija i godi. Ona sledi svoje srce. Hrabro srce. Niko ne obećava da neće po nekad da zaboli, ili da brže zakuca, a ponekad i kao da se zaustavi. Ali ti trenuci na vrludavom putu zvanom hrabrost su dragoceni. Oni nas jačaju, pokazuju nam u pravom trenutku da smo na pravom putu, ma koliko god da nam se činilo da smo se izgubili. Šta je vaša prava mera? Šta je vaša šoljica čaja? Moja je da sledim svoje srce. Ono me nikada nije prevarilo, pa čak i kad je drhtalo od treme, uzbuđenja, razočarenja, bola. Ne zatvarajte ga, i kad naiđe bilo šta što nije lepo upakovano, prihvatite. Budite zahvalni. Ne paničite, ne očajavajte, ne projektujte. Dišite i upijajte. Svaku emociju, svaki otkucaj usporen ili ubrzan.be brave
Jedan od najvećih izazova je izboriti se sa pasivnošću. Lako je kad si prirodno brz i hrabar, ali šta je sa onima koji su od ove druge sorte. Koji tri put mere, jednom seku, onima koji se ne usudjuju, koji preispituju. Da li ih mi iz epizode „300 na sat“ ubrzavamo? Da li ih pritiskamo? Odgovor je potvrdan. Ali da nije nas ovakvih kakvi smo, da vam ponekad saspemo direktno u lice i da se posle razgovora sa nama osećate kao da vas je neko polio hladnom vodom ili mlatnuo mokrom krpom, ne biste se trgli. Budite hrabri! Usudite se! Neka 2016. bude vaša najbolja godina do sada. Ružina započinje 30.12, jer je ona tako odlučila. Dok pijucka svoj čaj iz najdivnije šoljice kreira www.mycupoftea.rs I ja sam u oktobru sa jednim od mojih omiljenih klijenata izmaštala šoljicu za čaj na kojoj stoji moćna poruka „Dream big and never give up“. Ili ti u prevodu „Sanjaj velike snove i ne predaj se“, ili ti prenosno budi hrabar! Hrabru 2016. vam želim.

Citat:

“Hrabrost je ono što je potrebno da ustaneš i govoriš. Hrabrost je isto ono što je potrebno da sedneš i saslušaš.”, Vinston Čerčil

Najhrabrija osoba za koju sam čula:

Mihajlo Pupin, koji je kao golobradi mladić sa jedva par novčića u džepu prešao hladni Atlantik grleći brodski odžak, kako se ne bi smrzao i postao jedan od najvećih i najuticajnijih ljudi 20.veka, uz Nikolu Teslu i Miluina Milankovića jedan od najvećih umova srpskog porekla (obavezno pogledajte izložbu o Mihajlu Pupinu u muzeju istorije Srbije u Beogradu, subotom u 13h je stručno vođenje Aleksandre Ninković Tašić, autorke).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp