Search
Close this search box.

Još uvek niste ukrasili svoj dom?! Saveti za brzu i kreativnu prazničnu dekoraciju, koje ćete isprobati već danas!

Često smo za vreme praznika u obavezama i ne stižemo da se posvetimo uređenju naše kuće na pravi način. Ukoliko ste i vi jedni od onih koji nisu stigli da ukrase jelku i dekorišu sve, za vas danas donosimo par jednostavnih ideja. Možda su vam se najavili neočekivani gosti. ili ste i sami odlučili da Novu godinu dočekate kod kuće. U tom slučaju donosimo par ideja uz pomoć kojih ćete ulepšati sopstveni ugođaj. Ne morate ići u kupovinu ukrasa, iskoristite na maštovit način ono što već imate u kući. 

Slatki venac 

Venac za vrata je uvek lep detalj koji će obradovati svakoga ko ulazi u vaš dom. Ipak, venac ne mora da stoji na vratima, možete ga okačiti bilo gde u vašoj kući. Dovoljno je da slatke štapiće samo povežete koncem, silikonom ili lepkom. U sredinu stavite neki novogodišnji ukras, kuglicu, mašnu, pahulju ili nešto slično. Zavežite satensku mašnicu na kojoj će visiti i vaš ukras je gotov. Ne brinite, ovi štapići jesu jestivi ali su veoma tvrdi i mogu se koristiti i u ovakve svrhe.  

Neobična novogodišnja dekoracija koja je savršena za svaki dom!

Činija sa ukrasima 

Imate mnogo novogodišnjih ukrasa ali niste imali vremena da sve to stavite na jelku, evo ideje i za vas. Uzmite vazu, činiju bilo koje veličine ili oblika. Možete kombinovati i više različitih činijica. Potrebno je da budu što više prozirne. U činije ređajte kuglice, ne postoji neki poseban raspored. Možete kombinovati različite boje, oblike i veličine. Ono što je veoma zanimljivo je da unutra ubacite i lampice. Ovo će naročito lepo izgledati ako su činije od kristala jer će se svetlost prelamati. Upalite lampice, ugasite svetla i uživajte u svojoj neobičnoj novogodišnjoj dekoraciji.  

Ramovi za slike 

Ramovi za slike su uvek veoma inspirativni za ukrašavanje.  Sada u te ramove možete ubaciti novogodišnje fotografije. Fotografije sa nekog putovanja, sa Deda Mrazom ili jednostavno ištampajte zanimljive printove i citate i vaša galerija za čas postaje praznična.   

Novogodišnji kolačici kao sa reklame – napravite ih brzo i lako!

Ukrašavanje ograde 

Ograde su veoma pogodne za ukrašavanje. Bilo da se radi u ulazu u kuću, stepeništu ili terasi svaku ogradu veoma brzo možete dekorisati. Potrebna vam je gerlanda koja će činiti osnovu. One najčešće u osnovi imaju žicu tako da ćete je veoma jednostavno umotati oko ograde. Zatim zavežite mašnice, kuglice ili neke druge ukrase. Naravno i ovde možete ukombinovati lampice.

Mašna za vrata 

Ne brinite i ovo je veoma lako napraviti, sve što vam je potrebno je neki materijal koji ne koristite. On može biti bilo koje boje i veličine, sami birate ili koristite ono što već imate. Potrebno je da ga oko vrata postavite vodoravno i uspravno i zavežete sa druge strane. Na sredinu stavite mašnu i vaš poklon je gotov. Naravno, ovo možete koristiti kako za ulazna tako i za ostala vrata u kući.

 

Jastučnice 

Jastučnice vam pružaju mogućnost da na veoma jednostavan način promenite atmosferu u nekoj prostoriji. One koje već imate zamenite novim jastučnicama sa novogodišnjim motivima. Crvene, zelene, jastučnice sa šljokicama, sa Deda Mrazom, snegom i slično. Vi odaberite one koju su vama najlepše. Ovakve jastučnice sada možete naći u većini prodavnica za opremanje kuće a ukoliko ste vešti možete i sami prepraviti vaše već postojeće jastučnice. Skuvajte čaj, ušuškajte se u ćebe i uživajte u praznicima.  

Ukrasite svoj dom najlepše do sada!

Čaša kao svećnjak 

Sveće su uvek dobar izbor za dekoraciju. Iskoristite čaše od vina kao svećnjake, dovoljno je da ih okrenete naopako a u donji deo stavite lampice ili ukrase. Na gornji deo odnosno postolje čaše stavite sveće. Igrajte se sa veličinama i oblicima sveća. Veoma brzo smo dobili divan aranžaman za sto.  

Nadamo se da ćete iskoristiti neki od ovih brzih i zanimljivih saveta za dekoraciju doma, a još više se nadamo da ćete uživati u praznicima koji nam dolaze.

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp