Kako da nosite šljokice, a da ne izgledate kao novogodišnja jelka!?

Volite li da nosite šljokice? Da li ste jedna od onih žena koja nosi šljokice stalo ili samo u periodu Nove godine? Ako se dobro iskombinuju šljokice mogu biti jako lepe i nosive čak i u dnevnim odevnim kombinacijama. Međutim, problem je što se sa šljokicama može veoma lako preterati. Zbog toga vam danas donosimo nekoliko saveta kojih bi se trebalo pridržavati ukoliko volite da nosite šljokice. 

Umerenost 

Ovo je najvažnije pravilo za nošenje šljokica – samo umereno. Ukoliko imamo jedan komad odeće posut šljokicama, ostatak bi trebao da bude što neutralniji. 

Zaboravite nakit 

Šljokice su same po sebi vrlo efektne i upadljive tako da vam u kombinaciji sa njima nakit neće biti potreban. Naravno u obzir dolazi samo nešto veoma diskretno i jednostavno. Preporučujemo zlatni ili srebrni prsten, sat ili neku narukvicu, ali naravno ne sve odjednom, odaberite jedan jednostavan komad nakita. 

Uskladite obuću

Obuća je važan deo svake odevne kombinacije. I u slučaju šljokica budite pažljive sa odabirom obuće. Ništa što je šareno, upadljivo i ukrašeno neće se slagati. Klasične salonke, crne ili u boji koja se slaže sa ostatkom odeće, ali najbolji izbor bi bile jednobojne. Obuća bi trebalo da bude u istom tonu kao haljina. Ono što bi svakako trebalo izbegavati su blještave haljine i blještave cipele – birajte ili jedno ili drugo. 

Pažljivo birajte veličinu i kroj haljine 

Kada kupujete metalik haljinu ili haljinu sa šljokicama budite pažljivi sa odabirom veličine. Haljine koje su broj manje nikako nisu savršen izbor, takođe ni haljine koje su veoma kratke i uske. Najbolje bi bio balans između uskog i nešto glamuroznijeg modela. Haljine sa šljokicama ne bi trebale da imaju dubok dekolte da sve ne bi izgledalo prenapadno. Odaberite ipak one odmerenije i sofisticiranije. I u ovom slučaju je manje više. 

Jakna ili sako

Jakna ili sako mogu biti odlična kombinacija uz svečane haljine. Kožna jakna će dati jedan potpuno drugačiji izgled ovakvoj kombinaciji. Ako ste za ozbiljniju varijantu onda je za vas sako klasičnog kroja. Takođe, jaknica u nekoj neutralnoj boji je siguran izbor.  

Uskladite šminku i frizuru 

Ovde je slična situacija kao i sa nakitom, bez preterivanja i što diskretnije. Jaka šminka nije najbolji izbor i zbog toga izbegavajte tamne oči i jake karmine. Frizura bi takođe trebalo da bude svedena bez bilo kakvih šljaštećih aksesoara. 

I naravno, ono najvažnije je kako se vi osećate u toj kombinaciji. Svaki savet prilagodite onome što vi volite da nosite i što je vaš stil. Sa šljokicama ili bez želimo vam da zasijate u Novoj godini.

Da biste blistali, nije uvek potrebna dobra šminka, već pravilna nega spolja i iznutra. Zato vam mi preoručujemo ove čajeve za kožu poput svile!

Pet čajeva za blistavu kožu

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp