Search
Close this search box.

Make-up saveti za žene sa problematičnom kožom lica

Kada nastupe hladni dani, naša koža počinje da zahteva mnogo više pažnje. Hladno vreme joj ne prija, osećate blagu iritaciju, osip i crvenilo, koža gubi elastičnost i postaje suvlja. Ova promena posebno je iritantna ženama koje imaju problem sa aknama, jer svaka od navedenih smetnji, teža je kada je koža pod upalom.

Žene vode rat sa aknama još od puberteta i to je jedan od najvećih beauty problema sa kojim se suočavaju. Nije baš jednostavno nositi se sa upalnim procesima na koži lica, koji, posebno kod mlađih devojaka, veoma utiču i na samopouzdanje.

Najveća pomoć problemu ovog tipa, svakako je da vam koža lica uvek bude čista. Zato su žene često u dilemi da li se šminkati, ili ne, s obzirom da nikome nije baš svejedno da ne zakamuflira problem na koži, ako ga ima. U ovom slučaju rešenje se krije u zlatnoj sredini. Nemojte se preterano mnogo šminkati, kako ne biste opteretile svoju, već namučenu kožu, ali lagana šminka neće naškoditi koži lica, a vama će pomoći da se osećate sigurnije u sebe.

Danas smo za vas pripremili nekoliko make up saveta za problematičnu kožu, koji će vam pomoći u borbi sa ovim iritantnim problemom.

1. Odlučite se za dermatološki ispitane i potvrđene make up proizvode

Dermatološki ispitana i specifikovana kozmetika, koja je namenjena problematičnoj koži lica, pre svega neće izazvati problem sa dodatnom iritacijom i crvenilom. Uz to, struktura je prilagođena koži lica i kada je nanesete, vaša šminka neće izgledati neuredno, a pokrivna moć biće na zavidnom nivou, s obzirom da je sam proizvod namenjen da koriguje crvenilo i prekrije bubuljice.

Make-up jesenji saveti: Ideje za dnevni i večernji look

2. Detaljno negujte kožu pred spavanje

Najbitnije je da dan završite sa čistom kožom. Zato svake večeri pred spavanje obavite svoju beauty rutinu, umijte se, očistite lice tonikom na bazi salicilne kiseline, koja sprečava pojavu akni i bogato hidrirajte kožu. Kada se ujutru probudite koža će vam biti sjajnija i mekša na dodir, a problem sa aknama iz dana u dan će se smanjivati, ako kožu pravilno negujete.

3. Kompkatni puder je neizostavan deo vaše make up rutine

Koristite uvek puder za setovanje šminke, kako biste dodatno zaštitili kožu od spoljnih uticaja i sprečili prosijavanje, ako vam je koža sklona mašćenju.

Make-up trikovi za devojke koje nose naočare

4. Ne zaboravite prajmer

Kada vam je lice upaljeno i crveno, nanošenje prajmera je osnovni korak. Osim što će sprečiti da šminka zađe dublje u vaše pore, omogućiće bolju pokrivnu moć vašeg pudera i prekriće vaše crvenilo, a vaš ten će izgledati savršeno.

5. Dezinfikujte svoje četke za šminkanje

Ukoliko imate problematičnu kožu lica, vaše prvo pravilo trebalo bi da bude da svakodnevno operete i dezinfikujete svoje četkice za šminkanje. Na taj način uklonićete bakterije koje se talože na površinskom sloju četke i prenose se na vaše lice zajedno sa slojem šminke koji nanosite, što može izazvati dodatni problme na vašem licu.

Adekvatna nega i odabir make up proizvoda namenjenih za problematičnu kožu pomoći će vam da svakodnevno iz kuće izađete sa osmehom. Problem sa aknama smanjivaće se iz dana u dan. Vaše samopouzdanje će porasti i nećete više pokazivati svoju nesigurnost gde god da krenete. Ključ lepe spoljašnjosti je nega. Zato svakodnevno vodite računa o lepoti u vama i izvan vas.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp