Uradite same: Savršeno negovani i nalakirani nokti, kao iz salona, u svega 5 koraka!

manikir kod kuće

Nagle i česte promene vremena, počele su da ostavljaju lagani pečat na našem telu, u vidu dehidratacije kože, opadanja kose, različitih iritacija, suve kože ruku i noktiju koji se listaju i skloni su pucanju.

Sigurno ćete se složiti da su nežne i odnegovane ruke i uredni, savršeno oblikovani nokti simbol ženstvenosti, koji svakome ko nas upozna prvo privuče pažnju. Zato smo za vas istražili nekoliko salonskih saveta, koji će vam pomoći da vam nokatna ploča očvrsne, a nokti budu besprekorno ispolirani, pa čak i da vam lak što duže traje!

Kada oblikujete nokte u željeni oblik, pre nego što ih nalakirate važno je da poslušate ovih par sledećih saveta.

Pročitajte: Saveti za kućni pedikir: Kako da sačuvamo kožu stopala tokom hladnih dana?

#1. Pre nego što nalakirate nokte, operite ruke i nanesite hidratantnu kremu, kako bi vam i koža ruku bila meka i nežna.

#2. Uzmite tufer i pređite njim preko svakog nokta, tako da sa nokatne ploče uklonite što više vlage, kako bi nokat bio potpuno suv pre nanošenja laka.

#3. Nanesite lak koji u sebi sadrži vitamine za jačanje nokatne ploče. On će biti vaša osnovna podloga za dugotrajan i besprekorno namazan lak na noktima, jer osim što štiti i jača nokatnu ploču služi i kao baza za lak koji ste odabrali.

#4. Neizostavno nanesite barem 2 sloja laka, kako bi nijansa dostigla pravi intenzitet i kako bi lak što duže izdržao na vašim noktima.

#5. Ako želite besprekorno nalakirane nokte, bez bojazni da ćete oštetiti lak dok obavljate svoje obaveze, toper je neizostavan korak. Nanesite ga nekoliko minuta nakon što ste nalakirali nokte. Ovaj završni, bezbojni sloj pomoći će da se lak brže osuši, daće sjajan finish vašim noktima, a pored toga učiniće da bar 3 dana ne morate da popravljate svoj manikir, što je složićete se spasonosno, ukoliko sami lakirate nokte, a istovremeno obavljate sve kućne poslove.

Uz ovih 5 jednostavnih salonskih trikova, nokti će vam biti besprekorno negovani i namazani, a vi ćete sebi svakodnevno uštedeti bar 15 minuta, koje odlazi na iscrpljujuće popravljanje oštećenog laka na noktima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp