Zahvaljujući kulinarskoj kreativnosti umetnika u kuhinji, klasične japanske sushi rolnice dobile su najrazličitije verzije, a mediteranska verzija sushija sa pršutom i buratom ovih dana viralna je na mrežama.
Sve što vam je potrebno da ovaj preukusni sushi napravite u svojoj kuhinji je pršuta, burata, pesto sos i balzamiko krem. Po želji svom sušiju možete dodati i povrće i tako ovo jelo učiniti još laganijim i osvežavajućim.
Pročitajte: Neodoljivi ukus Italije, na malo drugačiji način – Recept za Tiramisu kakav do sada niste pravili
Sastojci za 6 rolnica:
- 8 tankih kriški pršuta
- 1 kugla mocarele ili burate (proceđena od viška vode)
- 1 kašičica pesto sosa
- Nekoliko listova rukole ili baby spanaća
- Balzamiko krema
- So i biber po želji
Priprema:
Na radnu površinu postaviti streč foliju, složiti tri kriške pršute jednu pored druge, tako da se lagano preklapaju i čine podlogu. Na sredinu dodajte malo pesta i tanko ga razmažite, dodajte iscepkane komadiće burate, dodajte rukolu i potom posolite i dodajte par kapi balzamiko krema.
Rolnu zarolajte pomoću folije, a kada je savijete dobro je stegnite, kako bi zadržala oblik i stavite je u frižider na nekih 20 minuta. Nakon toga je izvadite i isecite na rolnice. Količinu rolni prilagodite sopstvenim potrebama.
Foto: Pinterest