Search
Close this search box.

#girl talk: 5 razloga zbog kojih se odlučujemo na raskid

Do sada smo uglavnom posmatrali žene kao ostavljena bića, pisali savete za oporavak nakon raskida i nalazili različite načine za motivaciju single devojaka, međutim, ovoga puta zanimalo nas je, koji su glavni povodi da žena odluči da okrene leđa i ode.

Poznato je da su u većini slučajeva žene nosioci veze, one koje se bore svim snagama, ulažu u odnos, kako bi veza postala čvršća i prisnija, međutim, sasvim je jasno da se posle nekog vremena i one umore, boreći se stalno sa istim problemima i opraštajući stalno iste greške, koje su na kraju jedan od najčešćih razloga za odluku o odustajanju.

Dakle, ovoga puta razmišljale smo o razlozima zbog kojih bi neka od nas okrenula leđa i konačno stavila tačku na priču, koja je izgubila svaki smisao, a ovo su neki od glavnih razloga.

Pročitajte: #girl talk: Šta kada njegova prethodna veza stoji između vas?

Vi ste dva sveta

Nakon što prestanete da nosite ružičaste naočare, u trenutku kada vaša zaljubljenost treba da preraste u ljubav, a vi treba da prihvatite partnera onakvim kakav je on zaista, počinjete da uviđate da ste vas dvoje definitivno dva sveta i da taj odnos zapravo nema nikakvu budućnost. Onog trenutka kada to shvatite vi ćete otići, jer će vam u trenutku postati jasno da nemate ni vremena ni energije, koje želite uzalud da bacite.

Nezreo je

Na početku vam je njegovo klinačko ponašanje bilo simpatično, ali kada su se u vaš odnos umešala i pitanja o budućnosti, postalo vam je jasno da on ne može da isprati vaše planove i da gotovo ništa ne uzima za ozbiljno. Dali ste mu šansu, razgovarali ste s njim, ali ništa se nije promenilo i vi ste jednostavno shvatili da tu vezu morate vući za sobom, što je prilično iscrpljujuće, zbog čega bi najbolje bilo da se sve završi.

Dajete previše, a dobijate…

Jasno je da smo mi sklonije da pružamo pažnju i nežnosti, da se trudimo, da ulažemo i poslednje atome energije, kako bi naš odnos uspeo, ali kada neko od nas sve uzima, a za uzvrat nam daje jako malo, gotovo ništa, pre ili kasnije proradiće ponos, možda čak i sujeta, ali ćemo odlučiti da potražimo nekoga ko će nas tretirati podjednako kao i mi njega, a dok se neko takav ne pojavi, svoju pažnju i energiju usmerićemo na sebe!

Nemate iste ideje o budućnosti

Vi se super slažete i uživate u svakom trenutku, ali kada pričate o budućnosti, vaše vizije su potpuno suprotne i gotovo nepomirljive. Ako znate šta od života hoćete i ako zaista nije reč o sitnim kompromisima, vrlo ćete jednostavno odlučiti da odete, jer niko nije dovoljno vredan da se odreknete svoje vizije i svojih snova.

Pročitajte: 7 tipova raskida i kako se nositi sa svakim

Zajedno sami

Često se dešava da u vezi ostajemo i kada se sve ugasi, iz navike ili straha da nikad nećemo naći nekog ko će moći da nas isprati na sličan način. U tom smislu, postajemo usamljeni u vezi, nema više one bliskosti, energije ni emocije, koje su na početku činile da se osmehujemo samo kad ugledamo voljenu osobu. Jedan od najjačih alarma za jednu ženu je kada se pored voljenog muškarca oseća usamljeno. Tada zna da je pravo vreme za miran odlazak.

Žene su čini se vrlo često fer play, govore o svojim namerama, kao i o onome što im nedostaje, međutim, ako partner odbija da čuje ono što govore, one će dostojanstveno otići, kako bi radile na sebi i zadovoljile sve svoje potrebe, koje su im tokom veze bile uskraćene.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp