Search
Close this search box.

Motivišite se u samo 5 koraka i drastično popravite svoju produktivnost!

Primetile smo da nam je za vreme izolacije motivacija znatno opala, a verujemo da i vi vodite borbu sa sličnim problemom. Zato danas želimo da se zajedno motivišemo i konačno popravimo svoju produktivnost, koja je drastično opala, tokom ovih dana.

Ukoliko počnete sada, u samo nekoliko jednostavnih koraka motivisaćete se da ovaj dan učinite produktivnim i da uspete u svom cilju, koji bi bilo poželjno da svakodnevno postavite ispred sebe, kako biste imali čemu da težite.

#1. Pravilo 2 minuta

Početak je uvek najteži, zato se poslužite pravilom 2 minuta. Uzmite tačno toliko vremena da se pripremite za rad, a onda počnite bez odlaganja i videćete kako ćete bez problema raditi čak i do nekoliko sati.

https://www.mycupoftea.rs/tipicne-greske-koje-pravimo-pri-planiranju-svojih-obaveza/

#2. Upoznajte neprijatelja

Kako biste prevazišli svoj lenji period, morate upoznati sebe i otkriti šta je to što vas demotiviše. Kada konačno uočite problem, osmislite kako da mu priđete na najbezbolniji način, prevaziđete ga i nađete najbolji način da se dodatno motivišete.

#3. Razmrdajte se

Ako ste u svojoj lazy fazi morate se pokrenuti. Razgibajte se, odradite male i brze vežbice, kako bi ste ne samo razgibali telo, već i povećali lučenje endorfina, što će vas učiniti motivisanijim i poletnijim za rad.

#4. Napravite instant vision board

Ako vam se čini da nemate nikakav motiv pred sobom, napravite brzu tablu vizija. Skupite neke inspirativne sličice koje su vam važne, napravite nekoliko bordova sa motivacionim porukama na telefonu i odvojite ih u poseban folder, kako biste sve ciljeve i želje imali na jednom mestu. Tako ćete se setiti svega što od sebe želite u budućnosti i motivisaćete se da već sad počnete da radite na svojim snovima.

#5. Zabavite se

Uspeh nužno ne mora da podrazumeva strogu ozbiljnost. Ako radite na ostvarenju svog sna, nađite što zabavniji put, radite sa osmehom, jer ćete se tako dodatno motivisati. Kada se osetite ispunjeno zbog nečeg što radite, poželećete da radite to svakodnevno, a zar to nije baš ono što vam sada treba?

https://www.mycupoftea.rs/sta-je-ustvari-vision-board-i-kako-da-kreirate-svoj/

Pokušajte sa ovih 5 saveta i pokušajte danas. Želimo vam ne samo produktivan dan, već i motivisanost, da se kada sve ovo prođe, a proći će, pojavite kao najbolja verzija sebe i svetu pokažete šta sve možete!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp