Morate ih imati u svojoj kuhinji: Uz ove namirnice poboljšaćete ukus svakog jela

namirnice

Način kuvanja poslednih godina promenio se, baš kao i životni stil. Naime, uz brži život u našu kuhinju uselili su se i brzi recepti, a od hrane i dalje očekujemo bogatstvo ukusa i tekstura.

Povrće je konačno zauzelo većinski deo na našem tanjiru, ali tu na scenu stupa naše kulinarsko umeće. Naime, najvažnije je kod dobro spremljenog obroka na bazi povrća, začiniti ga tako, da ukus bude zaosta dobar.

Pročitajte: Evo šta se ne sme naći u vašoj kuhinji – Zdrave namirnice koje to zapravo nisu!

Upravo zbog toga donosimo spisak namirnica, koje morate imati u kuhinji, a koje svakom jelu instant daju bolji ukus.

#Limun

Limun je jedna od onih namirnica, koju koristimo, kada želimo da zaokružimo ukus nekog jela. Limun jelu može dati toliko ukusa: oštar, kiselkast ukus njegovog soka, šerbe od korice limuna.

@simplydeliciousfood

Limun je sjajan dodataka pečenoj hrani, poput ribe, ili morskih plodova na žaru.

#Maslinovo ulje

Pre svega, maslinovo ulje izvor je zdravih masti, pa mu je mesto u svakoj salati, kojoj dodatno pojačava ukus. Možete ga koristiti da prelijete bilo koje jelo, a ono što je tajna dobrih kuvara je da ga neretko stavljaju kao tajni sastojak u kore kolača, kako ne bi bile suve.

Pročitajte: Ove namirnice iz kuhinje pomoći će vam u borbi protiv akni i iritacije kože

#Senf

Jedna kašičica senfa brojnim jelima dodaje zadivljujuću količinu ukusa. Bilo da ga koristite kao marinadu za meso, ili zajedno sa kečapom i krastavčićima kako biste dobili savršen burger sos, senf definitivno stvara onaj ukus koji vam tokom jela privlači pažnju.

#Beli luk

Beli luk ima moć da hranu učini daleko ukusnijom. Ipak, sa njim treba biti odmeren, jer je dovoljan nagoveštaj belog luka, da je lo postane gurmanski spektakl. Ipak, reč je o namirnici sa kojom se može i preterati, pa je bitno da imate meru.

@foodbymaria

#Paradajiz pire

Kuvani paradajiz ima savršenu ravnotežu kiselosti i slatkoće, a uz svega par sastojaka, poput belog luka i maslinovog ulja, pretvara se u savršeni sos, koji nepogrešivo ide uz brojna jela.

Foto: @pexels

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp